BOŽIĆNI OBIČAJI U SRBIJI Učenici OŠ „Olga Petrov“ pripremaju praznični bazar: Dođite da svi zajedno učinite mnogo za ovu dečicu

PRAZNICI su povod za dobro raspoloženje, slavlje, darivanje. Ništa lepše od tog osećanja nego kad nekoga obradujemo lepom rečju, pažnjom ili prigodnim poklonom. 


Nema osobe koja se tome neće obradovati, pa time motivisani učenici, roditelji uz podršku nastavnika i svih zaposlenih u OŠ „ Olga Petrov“ iz Padinske Skele već tradicionalno pripremaju Novogodišnji/Božićni bazar. Tema Bazara su Novogodišnji/Božićni običaji u Srbiji.

Bazar je osmišljen tako da se uz zabavni program u vidu Božićnog kutka ( recitacije, igrokazi ), sportskih aktivnosti, hor i orkestar, modna revija uz predah u „Olga-Kafeu“ izlože učenički radovi koji će se prodavati simbolično. Ove godine za razliku od predhodnih odlučeno je da se pozovu i donatori koji bi donirali svoje proizvode a koji bi se takođe prodavali po simboličnim cenama. Ovom prilikom pozvani su svi ljudi dobre volje a velikog srca da se pridruže ovoj divnoj i humanoj nameri učenika, roditelja i nastavnika OŠ „Olga Petrov“, pišu Novosti.

Mnogo učenika ove škole živi u vrlo skromnim uslovima ( neki bez roditenja, neki sa jednim roditenjem ) i nisu u mogućnosti da uživaju u prazničnom darivanju ni bogatoj prazničnoj trpezi te su stoga njihovi drugari odlučili da sav prihod ostvaren na ovom bazaru podele sa njima kako bi se sva deca osetila važno i srećno. Bazar će se održati 24. 12. 2022. u prostorijama škole.

Dođite svi da svojim malim i dobronamernim gestom učinite mnogo za ovu dečicu.

Škola se uvek brine o svojim učenicima iz najugroženijih kategorija, pozivali su i „Radnu akciju“, „U akciji sa Tamarom“ i izgrađene su kuće za dve porodice. Prikupnjana je pomoć za par učenika čije su kuće izgorele u požaru, prikuplja se pomoć za bolesnu decu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare