Vukotić navodno pucao u njega, „padao“ zbog droge: Evo ko je uhapšeni „Vračarac“ Vojin Stupar

Vojin Stupar, pripadnik OKG „Vračarci“ na čijem je čelu Nikola Vušović, poznat po nadimku Džoni sa Vračara, koji je uhapšen po međunarodnoj poternici u Kotoru po naredbi Višeg suda u Beogradu zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje i pomoć pri izvršenju teškog ubistva, odavno je poznat našim organima gonjenja. 

Stupar je inače zet Igora Božovića, jednog od visoko pozicioniraih pripadnika „kavačkog“ klana, a njegovo ime je javnosti postalo poznato 2016. godine kada je u njega navodno pucao Jovan Vukotić.

Pomenuti napad se, kako su pisali crnogorski mediji, dogodio u naselju Rakite u Kotoru. Vukotić je tada sa Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem BMW-om preprečio put automobilu marke „citroen“ u kojem su bili Stupar i Miloš Radonjić.

Vukotić je navodno ispalio nekoliko hitaca u njih, a potom i Dedović i Šaković.

Vojin je uhapšen 2019. godine zbog raznih kriminalnih dela među kojima je posedovanje droge, neovlašćeno držanje oružja…

U stanu mu je tada nađen pancir. Za vreme pretresa Stuparevog stana, pretresen je i stan Slobodana Kašćelana koji važi za vođu „kavčana“.

Uhapšen i Miloš Andrejević

Po međunarodnoj poternici uhapšen je i Miloš Andrijević (38) iz Beograda, prema kome je Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo 12. novembra 2022. godine Naredbu o sprovođenju i proširenju istrage, zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal međunarodnu poternicu raspisao Viši sud u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, jer 11. novembra 2022. godine, prilikom akcije hapšenja organizovane kriminalne grupe koju predvode Nikola Vušović i Uroš Piperski, nije pronađen na adresi stanovanja.

Osumnjičeni Džoni sa Vračara ubijao po uzoru na Belivuka

Pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, OKG „Vračarci“, osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, a sudeći po načinu na koji su izvršavali likvidacije i prema onome što je navedeno u Naredbi o sprovođenju i proširenju istrage, zločine su planirali i izvršavali po uzoru na klan Veljka Belivuka.

Inače, klan Nikole Vušovića radio je za „kavački“, na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, a usko sarađivao upravo sa – Belivukom.

Aleksandar Šarac namamljen u garažu u TC Ušće

Aleksandar Šarac, pripadnik lopovske bande „Pink Panter“, ubijen je 17. oktobra 2020. godine u garaži TC Ušće, odnosno, preminuo je 9 dana kasnije u bolnici.

Kako tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal, Šarac je tipovan od strane Nikole Kačarevića, koji je pre nekoliko dana uhapšen kao pripadnik gore pomenute kriminalne grupe sa Vračara. Kačarević i nekadašnji „Pink Panter“ bili su, kako se navodi, veoma bliski, te mu je ovaj verovao.

Nikola je lično Vušoviću javljao sve o Aleksandru, gde se nalazi, sa kim je, šta je obukao…

On je po Džonijevom nalogu dogovarao sastanke sa Šarcem, te ga obaveštavao o lokacijama na kojima će biti, što je, kako se sumnja, učinio i dana kada je ovaj ubijen.

On je, podsetimo, upucan sa dva metka u glavu, a zbog ubistva uhapšen je Lazar Ilić.

O likvidaciji Šarca, tokom suđenja klanu Belivuk u Specijalnom sudu, iskaz je dao Srđan Lalić, okrivljeni svedok, koji je takođe ispričao da je Šarca „tipovao“ Kačarević.

„Postavili smo kameru ispred kuće Aleksandra Šarca, znali smo da je dobio blindu od škaljarskog klana i pet kilograma kokaina. Bio je jako oprezan, nosio je pancir. U tom je učestvovao i njegov kum. Razmatralo se da se prvo on likvidira. Mislim da je Milanče na skaju bio Salvatore. Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao 50.000 evra. To znam jer se Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača“, otkrio je Lalić.

Inače, Nikola Kačarević se prema našim saznanjima ponudio da dobije status okrivljenog svedoka u zamenu za manju zatvorsku kaznu, a odluka o sporazumu se i dalje čeka.

Aleksandar Halabrin „urađen“ po istom scenariju

Aleksandar Halabrin nestao je 20. marta 2020. godine, a njegovo telo pronašli su psi dva meseca kasnije u naselju Vis u mestu Parcani kod Sopota. Njega je, kako piše u naredbi navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, nekoliko pripadnika OKG Vračarci pratilo, lociralo, a Vladimir Kovačević bio blizak sa njim ga je namamio da dođe u iznajmljeni stan u kojem je ubijen, a kasnije zakopan na pomenutom mestu nedaleko od Sopota.

Noge i trup su bili u zemlji zamotani u kesu, gornji deo tela je bio otkriven i bio je nag.

Halabrin je navodno bio povezan sa Lazarom Vukićevićem čije ubistvo se stavlja na teret klanu Belivuk. Motiv za Halabrinivu likvidaciju je navodno bio taj što su Vušovićevi ljudi saznali da on planira da ubije Uroša Piperskog i Darija Đorđevića.

Navukao Čađu da izađe iz svog „audija“ i „primi metak“

Dragan Ristić Čađo ubijen je 10. septembra 2020. godine u Kaluđerici.

Za njegovu likvidaciju uhapšen je Vuk Ursulov. Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, njega je angažovao upravo Nikola Vušović. Ubistvo „vredno“ 60.000 evra platio je Dario Đorđević koji je nabavio i oružje.

Nekoliko pripadnika OKG „Vračarci“ imali su zadatak da to oružje sakriju, nabave auto za Ursulova i kasnije ga zapale.

Ursulov je čekao u „folksvagen pasat“ da naiđe Ristić, pa da ga namami u klopku.

Naime, kada je Ristić svojim „audijem A3“ izašao iz dvorišta i krenuo ka Smederevskom putu, prednjim delom svog vozila udario je u zadnji deo Ristićevog, inscenirajući tako saobraćajni udes. Kada je Ristić izašao iz vozila, Ursulov je iz pištolja sa prigušivačem u njega ispalio osam smrtonosnih hitaca.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare