OSVETA ZELENSKOG? Ukrajinci javljaju: Eksplozije odjeknule Krimom, pogođen RUSKI AERODROM /VIDEO/

Ukrajinci javljaju da su se tokom noći čule eksplozije u okupiranom gradu Džankoj na Кrimu. Prema izveštajima ukrajinskih medija, pogođen je ruski aerodrom.

Ukrinform je saopštio da su se eksplozije čule u sredu kasno uveče, pozivajući se na lokalne Telegram kanale.

Utorak je verovatno bio dan kada je izvršeno najviše napada na Ukrajinu u jednom danu od prve nedelje ruske invazije, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane, zbog čega su mnogi ocenili da je granatiranje Krima osveta Kijeva.

– Municija je lansirana sa vazdušnih, morskih i kopnenih platformi. Iako je veliki deo raketa uspešno presretnut, Ukrajina se suočava sa značajnim smanjenjem raspoložive električne energije iz svoje nacionalne mreže. To će uticati na pristup civila komunikacijama, grejanju i vodosnabdevanju – navodi se u saopštenju.

Takođe, granatiranje Krima se dešava nakon nedavnih dešavanja u Poljskoj, kada su dve rakete pale na tamošnju teritoriju i ubile dvoje ljudi, piše Blic. Američki predsednik Džo Bajden i zvaničnici NATO saveza saopštili su da su na teritoriju Poljske pale ukrajinske rakete, koje su ispaljene da bi presrele ruske.

Volodimir Zelenski je demantovao ove navode i zatražio dokaze, ali je Poljska odbila da dopusti Ukrajini učešće u istrazi, dok je Bajden saopštio da „reči Zelnskog nisu dokaz“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare