PREMIJERKA BRNABIĆ RAZGOVARALA SA BRATUOM: Vlada i OEBS partneri u sprovođenju reformi

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa šefom Misije OEBS u Srbiji, Janom Bratuom koji je čestitao na izboru nove vlade i istakao da će Misija OEBS nastaviti da bude partner vladi u sprovođenju reformi i zajedničkih projekata.

Premijerka Brnabić je zahvalila ambasadoru Bratuu na podršci koju Misija pruža reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava. Naglasila je da će Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava.

Ana Brnabić je rekla da će u oblasti medija i informisanja, na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona, dodajući da je potrebno ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju Akcionog plana za naredni period, prenosi Kurir.

Brnabić i Bratu su se posebno osvrnuli na slučaj pretnji koje su upućene redakciji dnevnog lista Danas, i istakli važnost i značaj brze idobre reakcije MUP i Tužilaštva u ovom slučaju.

Ambasador Bratu je upoznao premijerku sa detaljima posete redakciji ovog lista, sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP Bekirom Dudićem. Nadležni organi su u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj, istakla je Brnabić.

Predsednica Vlade naglasila je da će nastaviti da prati sve slučajeve pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i da oni moraju biti slobodni i bezbedni u obavljanju novinarskog posla.

Šef Misije OEBS-a je, takođe, pozdravio rezultate koji su do sada postignuti u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP i tužilaštvima.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima. Brnabić je upoznala Bratua sa aktivnostima u vezi sa usvajanjem novog seta pravosudnih zakona i istakla važnost svih aktivnosti i reformi kako bi naše pravosuđe bilo efikasnije, u najboljem interesu građana. Brnabić i Bratu su razgovarali i o predstojećim izborima za Savete nacionalnih manjina, saopšteno je iz Vlade Srbije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare