Zdrava torta sa višnjama, a preukusna!

Sočna, voćna i kremasta, ova pita sa višnjama je toliko ukusna, spremala sam je sa speltinim korama i jela bez griže savesti.

Potrebno je:

🥧 Jedno pakovanje kora

🥧 150g putera

🥧 500ml ovsenog krema ili slatke pavlake

🥧 4 jaja

🥧 Vanila aroma @udahprirode 

🥧 250g kokosovog šećera (ili 100g samo ako koristite slatku pavlaku)

🥧 rendana korica limuna

🥧 200g višanja

Postupak:

Otopljenim puterom premazati jednu koru, preklopiti je drugom i savijati ih u harmoniku i umotati u pužića. Svaku narednu harmoniku umotavati u krug u tepsiji oko centralnog pužića. Ponoviti postupak sa svim korama.

Premazati ostatkom putera i peći na 180 stepeni oko 15 minuta, sve dok ne porumeni.

Za to vreme umutiti jaja, dodati pavlaku, koricu limuna, vanila aromu i kokosov šećera. Izvaditi pitu, preliti je filom, rasporediti višnje (jedan deo višnji malo ugurajte izmedju kora). Peći još 20-30 minuta, servirati toplo ili hladno, po želji.



Za Vas danas kuva

Marina Ilić (@marinafitmama)

Marina je specijalista za korektivne vežbe za trudnice i porodilje, fitnes trener i savetnik za ishranu i suplementaciju. Osnivač je velike zajednice žena koje su okupljene na instagram profilu @marinafitmama na kom kanalu je prikazan aktivan porodični život mame sa dvoje dece. U prvi plan ističu se svakodnevne aktivnosti koje prate period odrastanja i prilagođavanja novim obavezama. Vodi se računa o zdravom ophođenju prema životu, kupovini, ishrani,  oblačenju, putovanjima i još mnogo toga. Za sebe navodi da joj je misija da podrži žene da budu zdrave, funkcionalne, zadovoljne sobom i svojim životom, a da dečije odrastanje bude što bezbrižnije.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare