MINISTRI SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE I MAĐARSKE O UNAPREĐENJU SARADNJE: Dačić: Srbija ostaje posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Madjarske Peterom Sijartom na marginama ministarskog sastanka Centralnoevropske inicijative (CEI) u Sofiji.

Na početku razgovora, ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Sijarto cestitao je svom srpskom kolegi stupanje na novu dužnost i poželeo mu puno uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti.

Dvojica ministara razgovarali su o unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa i ekonomskih veza dve zemlje, kao i o značaju jačanja regionalne saradnje kroz inicijative kao što je CEI.

Ministar spoljnih poslova Srbije Dačić je rekao da je zadovoljan redovnim kontaktima dve države, da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou zahvaljujući intenzivnoj razmeni poseta zvaničnika dve zemlje, kao i da se zasnivaju na strateškom partnerstvu i iskrenoj uzajamnoj podršci i prijateljstvu.

Dačić je takođe istakao da Srbija ostaje posvećena razvoju dobrosusedskih odnosa sa zemljama okruženju.

Dvojica ministara su razgovarala o nastavku unapređenja ekonomskih veza Srbije i Mađarske, o sve intenzivnoj saradnji u energetici i o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata.

U razgovoru o značaju jačanja regionalne saradnje kroz inicijative kao što je CEI, istakli su da je ekonomska saradnja dobar put ka ukupnom napretku regiona.

Šef srpske diplomatije izrazio je još jednom zahvalnost Mađarskoj za podršku Srbiji u procesu evropskih integracija i sagovornika informisao o trenutnom stanju na Kosovu i Metohiji, kao i o položaju našeg naroda u južnoj srpskoj pokrajini.

Na kraju razgovora, mađarski sef diplomatije iskoristio je priliku da pozove srpskog kolegu u zvaničnu bilaterlnu posetu Madjarskoj.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare