ANALIZE ZBOG TROVANJA ĐAKA IZ BORČE: Evo šta je Zavod za javno zdravlje Užice uzeo sve iz restorana na Zlatiboru!

Zavod za javno zdravlje Užice uzeo uzorke hrane, vode, radnih površina i escajga iz ugostiteljskog objekta na Zlatiboru u kome su, kako se sumnja učenici osmog razreda otrovali hranom na trodnevnoj ekskurziji, saznaje Kurir.

– Zavod za javno zdravlje Užice je dobio zahtev osnovne škole „Jovan Ristić“ iz Borče koja je obavestila o sumnji na postojanje epidemije, nadležne Republicku sanitarnu inspekciju (RSI) i Republicku veterinarsku inspekciju (RVI) koja je obavila inspekcijski nadzor. Stručna ekipa ZZJZ Užice je obavila higijensko – epidemiološki nadzor i prema epidemiološkim indikacijama i nalogu RSI i RVI uzorkovala uzorke hrane, vode i briseve radnih površina. Analize su u toku – kažu za Kurir iz ove ustanove.

Podsetimo, direktorka pomenute škole je uputila dopis nadležnom Zavodu za javno zdravlje sa zahtevom da se izvrši pregled hrane i prostorija gde su boravila deca na ekskurziji.

Trodnevno putovanje se završilo tako što je dvadesetoro učenika i jedan nastavnik dobio simptome trovanja na putu za Beograd. Decu su bila pod kontrolom lekara koji je putovao sa njima, a kada su stigli u Beograd, njih osmoro smešteno je na Institut za majku i dete.

Direktor te ustanove rekao je danas da će tokom dana verovatno svi biti otpušteni na kućno lečenje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare