BEOGRADSKI TAKSISTI TRAŽE POSKUPLJENJE! Ovo je novi detaljni cenovnik taksi usluga: Jedna će biti skuplja za čak 300 DINARA!

Savez auto-taksi udruženja Srbije (SATUS) poslao je dopis Sekretarijatu za javni prevoz Beograda o povećanju cena taksi usluga za 22,4 odsto.

U predlogu korekcije cena stoji da bi start umesto sadašnjih 220 koštao 270 dinara, a vožnja u prvoj tarifi bi skočila sa 80 na 96 dinara.

Druga tarifa bi poskupela sa sadašnjih 100 na 116 po pređenom kilometru, dok bi treća tarifa umesto 160 bila 192. Sat čekanja bio bi skuplji za 300 dinara, pa bi umesto 900 iznosio 1.200 dinara.

Predsednik SATUS Aleksandar Bjelić kaže za Kurir da je sa sekretarijatom već obavljeno nekoliko razgovora i da su saglasni sa opravdanošću razloga za podizanje cena

 Taksi usluge će sigurno poskupeti do kraja godine jer su se za to stvorili svi uslovi. Trenutna inflacija je 14 odsto, a od prethodnog poskupljenja, koje je bilo početkom godine, ostao je zaostatak od 24 odsto. Ukoliko dobijemo odobrenje za poskupljenje, ono će iznositi 22,4 odsto.

Poslednje poskupljenje taksi prevoza u Beogradu bilo je u februaru ove godine, i to za oko 25 odsto.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare