POVRATAk LUKE BOJOVIĆA: U Srbiji mu preti krvna osveta, ovo su jedina mesra gde može da se skloni prema mišljenju bivšeg inspektora Popovića

O najavljenoj deportaciji Luke Bojovića iz Španije gde se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, govorio je u emisiji Puls Srbije nekadašnji inspektor Žarko Popović.

– Bojović je već nekoliko puta rekao preko medija da ne želi da se vrati u Srbiju, pre svega zbog brata koji je ubijen u činu odmazde za braću Šaranović. Španske vlasti imaju pravo da ga prebace u Srbiju, međutim, ako ih Bojovićevi advokati ubede da on u Srbiji neće biti bezbedan ili da će se smatrati politički nepodobnim, on može ostati u Španiji da odradi punu kaznu od 18 godina. Njemu će biti problem kad bude pušten, jer će biti persona non grata u Španiji, a samim tim u svim zemljama Evropske unije – rekao je Popović i dodao da postoji mogućnost osvete ukoliko se Bojović vrati u Srbiju.

On smatra da jedina mesta gde bi Bojović mogao da se skloni, a gde bi bio relativno bezbedan, jesu neevrpopske zemlje:

– Za njega je najgora varijanta da bude perspona non grata u EU. Tada bi automatski bio nepoželjan i u Americi. Jedino gde može da se skloni je Južna Amerika, Azija bliski istok, jer te zemlje nisu uvezane.

Popović se osvrnuo i na mogućnost da Bojović bude žrtva osveta kriminalnih suparnika.

– Bojović bi mogao da bude meta osvete pre svega zbog ubistva braće Šaranović. Kada izađe na slobodu on neće moći da napusti svoj „posao“. Tu izlaska nema. Može samo promeniti modus svog rada, a pitanje je da li će moći da uklopi u neki od kriminalnih klanova koji su postali ozbiljne organizacije. Oni su sada postale kao veliki fudbalski klubovi i „vrše“ selekciju igrača na planetarnom nivou, tako da je pitanje koliko bi se on uklopio – tvrdi Popović i dodaje:

– On je član škaljarskog klana. To su postali kao veliki fudbalski klubovi, i oni vrše selekciju igrača na planetarnom nivou. Tu ima svih nacionalnosti, prenosI Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare