PREMIJERKA BRNABIĆ: Tačno je da su strani dronovi nadletali naše kasarne! Ukoliko se to ponovi, OBARAĆEMO SVE LETELICE 

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je da su strani dronovi nadletali naše kasarne i dodala da je to pitanje bezbednosti Srba na KiM.

„Tačno je, bespilotne letelice su snimale jedan položaj u Kopnenoj zoni bezbednosti i dve kasarne. O tome me je obavestio predsednik Republike, i on je dao naređenje da se pojača zaštita u vazduhu, što je sada stalno stanje stvari. Ukoliko se to ponovi, obaraćemo sve letelice. Ne bih davala više informacija, predsednik će više reći o tome, kao i ministar odbrane Miloš Vučević“, rekla je Ana Brnabić u emisiji „Takovska 10“ na RTS.

Ona kaže da će Srbija nastaviti da čuva mir i bezbednost, i da mi nasuprot nama imamo ljude koji se ne ponašaju racionalno.

„Srbi na KiM teško da imaju bilo kakvo razumevanje za sve što se dešava, i predsednik Vučić i mi u Vladi pokušavamo da ipak utičemo da situacija ne eskalira. Da li Kurti čeka konačni sporazum? Ja ne znam šta on čeka, on je ideološki fanatik, ja ne mogu da se poistovetim sa njim. Ali ako čekaju finalni sporazum, ja opet kažem da moramo da se vratimo na prvi sporazum, Briselski sporazum. Mene ne zanima da li je on protivnik ili nije, taj sporazum je potpisan pre njega, ako on misli da privremene institucije imaju neku težinu, on mora da primeni to“, rekla je premijerka.

Predsednica Vlade kaže da ono što je važno je činjenica da je potpis EU na Briselskom sporazumu, čime je ona postala garant toga.

„A kako vi mislite da pričamo o finalnom sporazumu o normalizaciji, a prvi još nije implementiran. I to nisu garantovali ovi iz EU, koji su ga potpisali. Pa ko će da nam garantuje da će i neki novi sporazum biti primenjen?“, zapitala je ona.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare