KO JE UHAPŠENI VUKOTIĆEV VOZAČ KOJI MU JE ZNAO SVAKI KORAK: Tvrdio da je vozio Nikolu i da nije znao da je on vođa škaljaraca

Vozač Jovana Vukotića, E. K. kog je turska policija osumnjičila da je bio deo grupe koja je vođu škaljarskog klana ubila 8. septembra u Istanbulu, kako prenose turski mediji, policiji je bio sumnjiv od prvog dana, zbog nepovezanih i različitih izjava koje je davao.

Podsetimo, on je bio za volanom automobila u kom je ubijen Jovan Vukotić dok se iz tržnog centra vraćao sa trudnom suprugom Mašom M. i njihovim detetom.

– Interesantno je da Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, nije imao obezbeđenje, već navodno samo vozača kog su kamere snimile i kako šeta sa Vukotićem i Mašom M. kroz tržni centar. Na snimcima se vidi kako sa kačketima na glavama, on i supruga sami sa detetom šetaju kroz tržni centar – podsetio je sagovornik Kurira.

Turski mediji su naveli da je vozač E. K. posle ubistva odmah priveden u policiju na saslušanje, kao očevidac zločina, ali da je tada izjavio da napadače ne može da prepozna, kao i da čoveka kog je vozio zna kao Nikolu.

– Vozač E. K. navodno je u svom iskazu policiji rekao da je bračni par najčešće, kada ih je vozio, odlazio u tržne centre i da nisu primetili ranije da ih neko prati, ali i da nije znao ko je Vukotić jer se njemu predstavio kao Nikola – preneli su mediji, navodeći da je E. K. rekao i da je student i da je Vukotića vozio povremeno, za novac.

Međutim, turskim istražiteljima je bilo sumnjivo od prvog trenutka to što je pokušao da sakrije dva mobilna telefona posle zločina, za koje se verovalo u početku da pripadaju Jovanu Vukotiću. Međutim, detaljnom istragom utvrđeno je da telefoni zapravo pripadaju E. K.

Suočen sa optužbama, E. K. je navaodno negirao da je umešan u zločin. Podsetimo, nekoliko dana posle ubistva u Istanbulu, turska policija uhapsila je 10 osumnjičenih među kojima su rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, Radoje Živković, zatim Zdravka Perunovića i turske državljane. Sumnja se da su za ubistvo Vukotića, koji je u Istanbul stigao prošle godine platili 1,5 miliona evra ljudima iz turskog podzemlja. Jedna grupa plaćenika, kako navode, bila je zadužena da u stopu prati Vukotića, dok je druga čekala pogodan trenutak da ga ubije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare