UŽAS NA DRINI DANIMA NE PRESTAJE: Jezive fotografije najvećeg pomora ribe u poslednjih 20 godina uznemirile građane (FOTO)

Nevladina organizacija Podrinjski antikorupcijski tim saopštila je da se u reci Drini već treći dan odvija masovni pomor ribe i zatražila od nadležnih organa da obave hitan nadzor i utvrde uzrok trovanja i tačnu adresu trovača.

Već treći dan, kako se navodi u saopštenju, ribolovci sa Drine javljaju i šalju slike masovnog pomora ribe, nezabeleženog na toj reci u poslednjih 20 godina, a prateći tragove i pojave ribe na površini sumnja se na zagađivače iz Republike Srpske.

S obzirom na to da je zabeležena masovna pojava uginuća mrene, riblje vrste koja se kreće po dnu, inače vrlo otporne na razna zagađenja, ali vrlo osetljive na pojavu zakišeljene vode, ta organizacija pretpostavlja da se radi o ispuštanju teške lužine koja se kreće po rečnom dnu i ubija i ugrožava matične primerke ribekoje bi trebalo da obezbede reprodukciju.

– Podrinjski antikorupcijski tim pita nadležne da li su tom havarijom ugrožena i vodoizvorišta koja se nalaze uz samu reku Drinu poput onog u Banji Koviljači – navodi se u saopštenju, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare