DOJAVA O BOMBI NA 11 LOKACIJA U BEOGRADU: Na meti napada i redakcija Kurira 

Na adresu redakcije Kurir stigla je dojava da je postavljena bomba na 11 adresa, a na meti je bila i naša redakcija. Na teren su odmah izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zbog dolaska kontradiverzionih ekipa i pregleda zgrade Adria Media Group, u kojoj se nalazi naša redakcija, kao i redakcije portala Mondo i portala Espreso, naređena je hitna evakuacija zaposlenih.

Nakon detaljnog pretresa zgrade Adria Media Group, kontradiverzione ekipe MUP-a utvrdile su da je dojava o postavljenoj bombi u redakciji Kurira lažna.

Inače, kako se navodi u mejlu, bomba je navodno postavljena na ukupno 11 adresa- u crkvi Svetog Marka, kladionici Meridijan na Banjici, Tržni centar Ušće, Filozofski Fakultet Univerziteta u Beogradu, na trećem spratu, potom u Studentskom domu na Karaburmi, stadionu Rajko Mitić, Klinici za psihijatrijske bolesti Laza Lazarević, Megatrend univerzitetu, kao i na aerdoromu „Nikola Tesla“, u ICT Playground-u i u redakciji Kurira.

U mejlu se navodi da nije reč o „jeftinim uređajima“, već je reč o C4 plattičnom ekplozivu.

– Na svaku bombu su nakačane ampule sa Karfentanil nervnim agensom, poput onog koji je fašistički diktator Putin koristio i na civilima i na Čečenima u Dubrovka pozorištu – piše u mejlu.

Nakon pregleda, zaposleni u redakcijama Kurira, Espresa i Monda su se vratili na svoja radna mesta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare