SRBIJA IMA ŠAMPIONA SVETA: Damir Mikec je ponovo najbolji! Doneo je još jedno zlato pucajući iz pištolja!

Damir Mikec osvojio je je šampiona sveta u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora na Svetskom prvenstvu u Kairu!

Ovo je njegova druga pojedinačna medalja na šampionatima sveta. Pre četiri godine, na prethodnom planetarnom šampionatu, održanom u Čangvonu Mikec je izborio srebrnu medalju, takođe malokalibarskim pištoljem. Damir je olimpijski vicešampion iz Tokija, u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Na prvenstvima Evrope ovim oružjem je osvojio dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Do bronze je stigao u septembru, na EP u Vroclavu. U riznici ima i nekoliko ekipnih medalja, kao i odličja sa Svetskih kupova.

Malokalibarski pištolj slobodnog izbora nije olimpijska disciplina, pa se u njoj nisu delile kvote za Pariz i nema finala, već se konačan plasman određuje posle osnovnog dela (60 metaka).

Mikec je jedini strelac koji je ove sezone došao do medalje MK pištoljem slobodnog izbora i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu. Portugalac Žoao Košta, aktuelni prvak Evrope, je danas zauzeo 24.mesto, a Letonac Lauris Strautmanis, srebrni iz Vroclava je završio na petoj poziciji.

Srpski strelci su u poslednja četiri dana osvojili četiri medalje na SP u Kairu. Zorana Arunović je stigla do bronze vazdušnim pištoljem, muška seniorska ekipa puškom do medalje istog sjaja. Marko Ivanović je postao juniorski vicešampion sveta MK puškom iz trostava, a danas je Damir Mikec nastavio niz najsjajnijim odličjem.

Sem Damira Mikeca, danas su na vatrenu liniju izašli i srpski juniori u ekipnom takmičenju puškom. Srpske ekipe nisu prebrodile prvu fazu kvalifikacija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare