SUPRUGA UBIJENOG GORANA MIHAJLOVIĆA, tokom svedočenja objasnila do detalja šta se dešavalo pre i posle njegovog nestanka

Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj kriminalnoj grupi počinje 17. oktobra u Specijalnom sudu, a vođe i pripadnici klana bi prvi put trebalo javno da iznesu svoje odbrane. Među svedocima u Tužilaštvu za organizovani kriminal ispitana je i nevenčana supruga Gorana Mihajlovića, Katarina S. koja je ispričala šta se događalo kobnog dana kada je Goran nestao, ali i narednih dana.

Druga optužnica protiv Belivuka i njegovog klana je potvrđena u junu, a u njoj su, podsetimo, dokazi (uznemirujuće fotografije, poruke sa „Skaj“ aplikacije) kojima ima se na teret stavljaju ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, izjave okrivljenih i svedoka. 

Među svedocima u Tužilaštvu za organizovani kriminal ispitana je i nevenčana supruga Gorana Mihajlovića, Katarina S. koja je ispričala šta se događalo kobnog dana kada je Goran nestao, ali i narednih dana.

Ona je izjavila da je Goran nestao 1. aprila 2019. godine, kao i to da je nedelju dana pre nestanka tražio da se presele u kuću kod njegovih roditelja u Resnik, a pre toga su sami sa bebom, koja je tada imala 13 meseci, živeli na Banjici.

Na dan kada je nestao rekao joj je da ide da se nađe sa Ninom Š. i otišao je svojim kolima „porše kajen“. Kako kaže, poslednjih dana je bio čudan. Zvala ga je oko 17 časova, ali se niko nije javljao, potom je pričala sa njegovim drugom Aleksandrom N. i pitala da li zna o čemu se radi. On joj je, kako je rekla, kazao da se Goran krije od policije jer ga je namestio Strahinja M. Potom je, prema njenim rečima Aleksandar prenosio poruke koje je navodno Mihajlović slao za nju preko „Skaja“.

Posumnjala je kada je stigla poruka: „Glupačo, ko mene može da otme, dobro sam, sve u redu“. Takođe je u porukama videla da je tražio da vidi nju i dete. Uvid u poruke je imala sedam dana posle nestanka i tada je otišla da prijavi njegov nestanak. 

Takođe je videla poruke u kojima piše Aleksandru da proda njegov auto, da pare da Katarini. Potom da mu je traženo da spakuje svo oružje, drogu i mašinu za tabletiranje i da doveze kod Prekršajnog suda, i da ostavi ključ na točku.

Prvo mu je Aleksandar predložio da sve to odveze kod „Laste“, ali je dobio odgovor da to „ne radi, jer su svuda kamere“.

Inače, taj Skaj telefon, preko kojeg je Mihajlović kao slao poruke, Aleksandru N. je dao Filip Golubović. Mihajlovićev nadimak je bio „No name“.

Golubović je, podsetimo, otet prošle godine u avgustu na Novom Beogradu. Otmičari su tada tražili otkup od porodice 150.000 evra. Otet je po istom scenariju po kom su otimali Belivuk i pripadnici njegovog klana.

Katarina je u svojoj izjavi takođe navela da je znala da se Mihajlović bavi prodajom droge, da je neka Filipova „trava“ kod njega, da mu Nino duguje 70.000 evra i da je znala da Goran ima mašinu za tabletiranje, da je nikad nije videla, ali da je znala da je jedan krak slomljen, jer je udarao u nju čekićem kada se bila zaglavila.

Kada je pregledala snimke koji su joj pušteni u Tužilaštvu, videla je da je Goran došao svojim kolima na brdo u Resniku, a da je potom ušao u Smart, kao i da su njegovog „poršea“ kasnije pokupila dva muškarca, među kojima je bio i Nino.

Mihajlovićev drug Aleksandar N. je imao isti iskaz kao i njegova supruga Katarina.

Naveo je da je Goran bio povučen kao mlađi, a da se poznaju ceo život i da su zajedno odrasli. Rekao je da je Mihajlović bio negde dve godine i da se po povratku upleo u neke priče.

Rekao je da su drogu prodavali samo na veliko, uglavnom na teritoriji Resnika. Da su količine išle od najmanje 10 kila, pa 30, 50. Da je Mihajlović davao na kilo samo onima sa kojima je baš bio dobar. Davao je i na „ler“.

Ispričao je i da je na dan njegovog nestanka video muškarca sa kačketom i bradom da vozi njegov auto koji je ceo dan bio na brdu u Resniku, ali da mu to nije bilo čudno, jer je Mihajlović pozajmljivao svoj auto ljudima i na mesec dana.

Takođe je ispričao da ga je Goran jedan dan zamolio da sedi u njegovim kolima dok on nešto obavi na 15 minuta, na nekom rođendanu. Kada je ovaj upitao zašto, Mihajlović mu je rekao „da mi neko ne bi stavio nešto pod kola“.

Takođe je naveo da mu je Goran izgledao zabrinuto i da svaki put kada bi ga pitao, šta mu je, da mu je ovaj govorio da je umoran.

Mihajlović bio prva žrtva i jedini otrovan

Gorana Mihajlovića su prvo dovezli u Ritopek i ostavili u tajnoj prostoriji da leži na ćebetu, a ispod je bio najlon. Njega su, prema onome što piše u optužnici, tu noć čuvali Nikola Spasojević i Vlade Draganić.

Belivuk im je rekao da ga čuvaju i da će da ga ubiju sutra kao i to da je „mali ubica“. Takođe im je naredio da ako se pomeri, da pucaju u njega i dao im pištolj.

Spasojević tvrdi da je pokušao da priča sa Goranom i da mu je ovaj rekao da ne sme da mu kaže ko je i da samo želi da ide kući. Da prodaje drogu, da ima ženu i bebu.

Sutradan, odnosno, 2. aprila 2019. godine, Miljković i Belivuk su došli u Ritopek i rekli Spasojeviću da doveze kamion kako bi Mihajlovića prevezli u Surduk, što je ovaj i učinio. U međuvremenu, ova dvojica su otrovali Mihajlovića, umotali u najlon, prekrili peskom u tovarnom delu kamiona, a potom odvezli u Surduk gde su ga navodno isekli i pekli i bacili u Dunav.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare