„RUSIJA TO DOBRO ZNA…“ Generelni sekretar NATO oštro upozorio Moskvu: Evo šta smo saznali o NUKLEARNIM AKTIVNOSTIMA Kremlja!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da bi upotreba nuklearnog oružja male snage u Ukrajini, imala ozbiljne posledice po Rusiju.

Upitan da kakav bi bio odgovor ukoliko Rusija upotrebi nukelarno oružje bilo gde, Stoltenberg je rekao da je NATO defanzivna alijansa i da je tu da spreči konflikt ili rat.

– Stoga, ojačali smo našu moć odvraćanja kako bismo poslali vrlo jasnu poruku Rusiji da smo tu da zaštitimo i odbranimo sve članice Alijanse. Videli smo spekulacije o upotrebi nuklearnog oružja malog dometa u Ukrajini i jasno smo stavili do znanja Moskvi da će ovo imati ozbiljne posledice po Rusiju – rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare uoči početka dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO.

On je podsetio da Rusija „zna da se nukelarni rat ne može dobiti, niti da ikada sme da dođe do toga“.

– Takođe, pažljivo pratimo rusku nuklearnu poziciju. Nismo videli nikakve promene u nuklearnoj poziciji Rusije, ali ćemo ostati na oprezu, pratićemo pažljivo sve zbog nuklearnih pretnji, nuklearne retorike. Skrivene pretnje Rusije su opasne i bezobzirne – poručio je Stoltenberg.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare