SIGURAN DA ĆE KURTI BITI SMENJEN Bivši premijer Kosova napao sadašnjeg predsednika prištinske vlade: On je klasičan oportunista

Poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši premijer Avdulah Hoti rekao je da je uveren da će sledeću Vladu Kosova predvoditi ta stranka koja je, smatra on, zadobila poverenje građana zbog načina na koji se bavi politikom, prenosi Reporteri.

On je za TV1 istakao istakao da DSK ima za cilj izgradnju Kosova.

– Sa potpunom sigurnošću govorim da će sledeću vladu predvoditi Demokratski savez Kosova. Kako se bavimo politikom, često preuzimamo troškove zarad procesa, zbog značaja tih procesa i izgradnje države Kosova. Vremenom se to ogleda u poverenju građana prema DSK – rekao je Hoti.

„Nama je važno da imamo jasne principe“

Govoreći o aktuelnom premijeru Aljbinu Kurtiju, on je kazao da je on „klasični oportunista“ koji vlada bez principa.

– Tokom svoje političke karijere poznato je da nikada nije sledio nijedan princip, on je klasični oportunista koji koristi situacije za sopstvene političke koristi. Lično, u dijalogu nema principa, nama je važno da imamo jasne principe koje smo imali prilikom sticanja nezavisnosti, kada smo ušli u proces dijaloga, kada je dato mišljenje Međunarodnog suda pravde – naveo je Hoti.

Hoti smatra i da je u dijalogu sa Srbijom već postignuta normalizacija odnosa dve strane.

– Bilo je neophodno normalizovati odnose dve zemlje koje se ne priznaju i moramo prihvatiti činjenicu da su postignuti sporazumi koji su unapredili život građana Republike Kosovo – rekao je Hoti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare