KAŠĆELANU BLOKIRANA SVA IMOVINA! Evo šta sve poseduje vođa kavačkog klana, a na teret mu se stavlja samo OVO ubistvo

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore (SDT) donelo je naredbu kojom je blokirana imovina jednom od optuženih vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana.

Blokrano je desetak stanova i kuća, ali i zemlja koju posjeduje u Budvi, Tivtu, Kotoru i Cetinju.

„Privremena mera obezbeđenja – zabrana raspolaganja i korišćenja nepokretnosti uz zabelešku zabrane u katastru po naredbi Specijalnog državnog tužilaštva“, piše u listu nepokretnosti, u koji su Vijesti imale uvid.

Blokada je stavljena na osam stanova koje Kašćelan poseduje u zgradi u budvanskom naselju Komoševina na izlazu iz grada – reč je o objektima od 71, 48, 38, 34, 45, 37, 71 i 62 kvadrata.

SDT je te atraktivne stanove blokirao još u novembru 2018. kada je takođe donelo privremenu meru, koja je u međuvremenu zakonski prestala da važi.

Odlukom su blokirana i dva stana od po 69 kvadrata koje Kašćelan poseduje u Tivtu. I na njima postoji i dalje kao teret upisna privremena mera iz 2018.

Privremena mera upisna je i na nekoliko parcela koje poseduje na Njegušima, ukupne površine oko 5,5 hiljada kvadrata kao i pomoćnu kuću od 28 kvadrata.

Blokirana je i kompletna imovina koju Kašćelan ima u Kotoru – porodična prizemna kuća od 71 kvadrat u Poljanama, jednospratna stambena zgrada (površina u osnovi 114 kvadrata) lokalitet Vrbice, 39 hiljada kvadrata šume i 3.539 kvadrata pašnjaka na Markovom kršu, porodična stambena kuća od 71 kvadrata sa dvorištem od 208 kvadrata na lokalitetu Selo, porodična stambena zgrada u osnovi 111 kvadrata, dve pomoćne zgrade od po 26 i 24 kvadrata, 1.837 kvadrata pašnjaka, 2.058 kvadrata njive i 1.325 kvadrata livada na lokalitetu Crveni brijeg, stan od 30 kvadrata u Dobroti kao i pomoćna zgrada od 53 kvadrata u Škaljarima.

Optužbe

Kašćelan je u Istražnom zatvoru u Spužu. U akciji policijskog Sektora za borbu protiv kriminala i SDT-a, krajem aprila uhapšeni su Kašćelan, njegov telohranitelj Vladimir Vučković, zatim Miloš Radonjić, Krsto Maroš, Zoran Kažić i Darko Prelević.

Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupe koju su navodno formirali Kašćelan, Radoje Zvicer, Radoje Živković zvani Žuti i Milan Vujotić, krivi za ubistvo Podgoričanina Nikole Stanišića i pokušaj ubistva još jedne osobe.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu.

SDT je krajem oktobra prošle godine podiglo optužnicu protiv Kašćelana i još 13 okrivljenih, zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva, teško ubistvo putem pomaganja, nedozvoljneog držanja oružja i ekplozivnih materija.

U Višem sudu u toku je suđenje protiv Kašćelana zbog zelenašenja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare