OTKRIVAMO KO JE DRUGI UHAPŠENI ZBOG UBISTVA VUKOTIĆA: Nikšićanin u martu izašao iz zatvora, a jedna stvar nikome nije jasna! 

Zdravko Perunović (46) iz Nikšića, koji je uhapšen zajedno sa Radojem Živkovićem (36), zvanim Žuti i još desetoro osumnjičenih za učešće u ubistvu Jovana Vukotića 8. septembra u Istanbulu, kako navode crnogorski mediji, iz zatvora Spuž pušten je u martu ove godine. Perunović, za kog tvrde da je blizak prijatelj Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, bio je uhapšen u decembru 2020. zbog sumnje da je ranio u Nikšiću svog sugrađanina.

– Iz zatvora je izašao 14. marta, pošto je odslužio kaznu, a već u aprilu je raspisana poternica crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nikole Stanišića u avgustu 2020. – objasnili su sagovornici.

Tada nikome nije bilo jasno kako Perunoviću po izlasku iz zatvora nije određen novi pritvor.

– Perunović je očito iskoristio „prazan hod“ da napusti Crnu Goru. Izgubio mu se svaki trag i nije se znalo gde se nalazi do 16. septembra kada je u Istanbulu uhapšen zbog ubistva Vukotića – dodaje on i objašnjava da je u aprilu za njim raspisana i poternica.

Optužnicom koja je protiv njega podignuta u Crnoj Gori, sumnjiči se da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Slobodan Kašćelan, kao i da je učestvovao u otmici i ubistvu Stanišića. Stanišića su, navodno, tukli i mučili kako bi otkrio „štekove“ škaljaraca i otključao skaj telefon koji je imao.

Kako su mediji pisali, Stanišić je pre ubistva zamolio egzekutore da mu dozvole da se pomoli pre smrti. Dok je klečao i molio se sklopljenih ruku, pucano mu je u potiljak. Njegovu likvidaciju, kako se sumnja, naredio je Kašćelan jer je sumnjao da ga Stanišić prati.

– Turski istražitelji još uvek nisu saopštili koju je ulogu ko imao u likvidaciji Vukotića u Istanbulu, ali je jasno da je organizator bio Zvicerov rođak Radoje Živković a da je važnu ulogu imao i Perunović. Prilikom hapšenja 12 osumnjičenih, pronađeno je oružje i 11 falsifikovanih dokumenata – podseća sagovornik Kurira.

Vukotić je, podsetimo, ubijen pred trudnom suprugom Mašom M., njihovom ćerkicom i vozačem E. K.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare