ZABRANA IZVOZA EVRO DIZELA JOŠ NEDELJU DANA: Vlada Srbije donela novu odluku 

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava na još sedam dana.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme trajanja „Dečije nedelje“ u 2022. godini na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, kao i na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice, kao i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.

Projekcija je da će, na ovaj način, biti ostvareni prihodi od oko 10.000.000 dinara, koji će biti iskorišćeni za organizaciju raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanje drugih mera za unapređivanje razvoja društvene brige o deci.

Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između opštine Prijepolje, Republika Srbija i opštine Karačabej, region Bursa, Republika Turska. Saradnja će biti uspostavljena u oblastima kulture i sporta, kao i u drugim društvenim oblastima, zatim na lokalnoj razmeni tehničkih znanja i iskustava o uslugama, ekonomskoj saradnji, zaštiti kulturnih i istorijskih obeležja i zaštiti životne sredine.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare