UBIJENI VOĐA ŠKALJARACA BIO STALNA META KAVČANA! Vukotić više puta izbegao SMRT. suparnički klan hteo da likvidiraju po svaku cenu

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, koji je večeras ubijen u Turskoj više puta je bio na meti suprostavljenog kavačkog klana. On je, prema podacima crnogorske policije, bio u bekstvu.

On je za samo nekoliko meseci krajem 2019. i tokom 2020. čak tri puta je bio na meti suprotstavljenog kavačkog klana, koji su imali nameru najpre da ga otruju, zatim ubiju iz puške, a potom i raznesu eksplozivom koji bi nosio dron. Prema pisanju Pobjede, čak dva plana za likvidaciju Vukotića u istražnom zatvoru Spuž propala su u julu 2020, iako je vođa „kavčana“ Radoje Zvicer sa jednim od svojih najbližih saradnika, Milanom Vujotićem, do detalja isplanirao i organizovao ubistvo u zatvoru.

Zatrovan ručak

Podsetimo, samo dva meseca ranije, u maju iste godine, i Zvicer je bio teško ranjen u napadu u Ukrajini. Kako se sumnjalo, na meti „kavčana“ Vukotić je bio i u decembru 2019, dok je boravio u Centralnom zatvoru u Beogradu. Tada je, kako se sumnjalo, grupa mladića obučenih u policajce planirala da verenici vođe „škaljaraca“, koja mu je svakodnevno dostavljala hranu, u obrok sipa cijanid. Međutim, ove sumnje nikada nisu dokazane i protiv četvorice osumnjičenih za pokušaj trovanja postupak za to krivično delo je obustvaljen.

– Koliko su bili uporni u tome da ga ubiju, najbolje svedoče spisi Specijalnog državnog tužilaštva u kojima se navodi da su, čim je 2020. godine Vukotić izručen Crnoj Gori iz Beograda, osmislili novu strategiju – da ga ubiju iz puške ili drona – objašnjavaju izvori iz istrage i dodaju da nijedan plan nisu uspeli da realizuju.

Prvobitni plan je bio da u kanalu u blizini zatvora čekaju pogodan trenutak i pucaju u njega iz puške sa optičkim nišanom kada se pojavi na prozoru. U slučaju da to ne uspe, imali su i rezervnu opciju. Zbog pomaganja u tome, podsetimo, nedavno je uhapšen i zatvorski stražar Vladan Lučić.

– Plan B podrazumevao je da zatvorski čuvar Vladan Lučić zatvori kapiju prostora za šetnju unutar istražnog zatvora Spuž i onemogući eventualno bekstvo Vukotića, koji je trebalo da se napadne i iz vazduha dronovima na koje su bile prikačene bombe – prenose oni.

Transport helikopterom

Vođa „škaljaraca“ u to vreme u zatvoru je boravio zbog optužbi da je pucao na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, i pripadnike kavačkog klana Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Ta istraga, međutim, obustavljena je pošto je Vukotić dostavio dokaze da se u vreme kada je na njih pucano nalazio u inostranstvu.

Vukotić je, podsetimo, u Crnu Goru izručen iz Srbije u februaru 2020. helikopterom, u najvećoj tajnosti. Posle okončanja istrage zbog koje je prebačen u Spuž, pušten je na slobodu krajem jula iste godine. I za njim je nedavno raspisana poternica.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare