ŠOK ODBRANA NA SUĐENJU DECENIJE! BELIVUK: Dokaze su podmetnuli, fotografije FOTOŠOPIRALI, a razgovore montirali! Opleo po ŽRTVAMA

Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su optuženi da su bili organizatori zloglasne kriminalne grupe optužene za sedam ubistava juče su u sudnici Specijalnog suda šokirali sve prisutne navodeći da im je sve podmetnuto, da su jezive fotografije žrtava „fotošopirane“, ali i da je „žrtve nisu bili studenti teologije, nego kriminalci“.

Kako Kurir saznaje, na ročištu koje je zatvoreno za javnost jer se na njemu pred početak suđenja predlažu dokazi, prvi je posle advokata za govornicu izašao Veljko Belivuk. U pratnji zatvorskih stražara, došao je do govornice koja je na sredini najveće sudnice, otvorio žutu svesku na kockice u kojoj je zapisao beleške i počeo izlaganje rečima da je optuženima „sve namešteno“.

Sve je montirano

– Dokazi su podmetnuti, fotografije su fotošopirane a razgovori montirani. Da tužilaštvo ima dokaze, ne bi mu trebala tri svedoka saradnika, a evo i četvrti se priprema pod izgovorom izolacije i korone – rekao je Belivuk, aludirajući na okrivljenog Vlada Draganića, koji juče nije doveden u sudnicu jer je navodno u izolaciji zbog korona virusa.

Podsetimo, spekuliše se da je Draganić, inače vlasnik kuće strave u Ritopeku, u pregovorima sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da pored Nikole Spasojevića, kuma Marka Miljkovića, Bojana Hrvatina i Srđana Lalića postane svedok saradnik.

On se osvrnuo i na kuću u Ritopeku, tvrdeći i da su dokazi u njoj podmetnuti. – I Belivuk i Miljković su govorili o tome da je industrijska mašina za mlevenje mesa podmetnuta u kuću u Ritopeku, obrazlažući to time da je ona „prevelikih gabarita i da nije mogla da prođe kroz otvor nikako“ – otkriva izvor Kurira i da su i za oružje pronađeno u kući, navodno rekli da ga je policija nakanadno podmetnula.

Za razliku od Belivuka, kako naš izvor dodaje, Miljković je svoje uvodno izlaganje iznosio „iz glave“, ne koristeći se beleškama.

– Delovao je ushićeno i gestikulirao je dok je govorio. Posebno je šokantna bila njegova izjava da navodno ubijeni možda nisu mrtvi. Rekao je „biti mrtav nije krivično delo, ali nije utvrđeno gde su ti ljudi danas, ubiti je krivično delo. Ako ne postoji obdukcioni zapisnik, onda čovek nije zvanično mrtav, već je nestao. Moguće je da supruga Zdravka Radojevića krije svog muža, zbog drugih krivičnih dela koja on ima. Ti navodno mrtvi nisu bili studenti teologije, nego kriminalci“ .

Sklon suicidu

Prema njegovim rečima, Belivuk i Miljković su osporavali i Skaj komunikaciju, ali i svedočenje svedoka saradnika navodeći da je Spasojević sklon suicidu, a Lalić čovek koji je prvo sve negirao a onda promenio ploču i priznao. – Oni su patološki slučajevi, kao da su pod hipnozom, drugog objašnjenja nema, naročito za Lalića – rekli su navodno optuženi.

Inače, Belivuk je rekao i da je sramota da optuženi koji su postali svedoci-saradnici, a optuženi su da su „kasapili žrve, čupali im nokte i mučili ih“, sada u sudnici sede iza porodica ubijenih. Kako je Kurir pisao, svedoci saradnici iz razloga bezbednosti ne sede u boksu za optužene, već odvojeno od njih u sudnici.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare