IZA REŠETAKA DO 6. NOVEMBRA: Optuženima za ubistvo MMA borca produžen pritvor

DALIBOR Bogdanović Boća (44) i Daniel Janjoš (43), kojima se u Višem sudu u Novom Sadu 9. septembra nastavlja suđenje zbog optužbe da su počinili teško ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27), ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47), i neovlašćeno oružje, i dalje ostaju u pritvoru koji im je produžen do 6. novembra.

U nastavku suđenja biće saslušan oštećeni Goran Kovačević Goranac i svedoci koje je Bogdanović naveo da su bili sa njim te večeri.

Bogdanović i Janjoš su na početku glavnog pretresa izjavili da ne priznaju optužnicu, ističući da nisu počinili dela koja im se stavljaju na teret.

NJima se optužnicom stavlja na teret da su 2. septembra 2021. godine  do zgrade sa brojem 8 u Cankarevoj ulici došli automobilom „pežo“ za čijim je volanom bio Janjoš, kako prenose novosti a na zadnjem sedištu se nalazio Bogdanović. Stigavši na pomenutu adresu, parkirali su se ispred ulaza, kako bi sačekali da dođu Kovačević i Stefanović i obojicu ubili.  Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je  ostao mkod ulaza, a Kovačević je ušao motorom. Kada je parkirao dvotočkaša u garažu i krenuo prema prolazu, s leđa su im prišli okrivljeni, a Janjoš je, iz automatske puške sa montiranim prigušivačem  ispalio šest hitaca kroz prednje vetrobransko staklo u Kovačevićevom pravcu.

Kovačević je, kako se dalje navodi u optužnici, počeo da beži,  a pogođen je u levi ručni zglob. Pokušavajući da pomogne Gorancu, Stefanović je prišao kolima iz kojih su ispaljeni hici, i kacigom je razbio staklo kod vozačevog sedišta i udario  Janjoša. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta, Bogdanović puca u Stefanovića, a zatim i Janjoš. Stefanoviću je naneto 11 strelnih rana, u a pogođen je u predelu glave, grudnog koša, trbuha i levog stopala. Stefanović je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare