PARTIZAN UŠAO U EVROLIGU

Predstavnici elitnog takmičenja izrazili su spremnost da pored šampiona ABA lige još jedan tim sa ovih prostora dobije specijalnu pozivnicu za narednu sezonu, a ona je pripala timu iz Humske.

Do svega ovoga je došlo zbog izbacivanja ruskih klubova iz elitnog takmičenja. To je otvorilo dodatno mesto, a ovaj region je konačno dobio šansu da dobije više od jednog predstavnika u eliti.

UČESNICI EVROLIGE

Španija: Real Madrid, Barselona, Baskonija

Turska: Efes, Fenerbahče

Grčka: Olimpijakos, Panatinaikos

Nemačka: Bajern, Alba

Francuska: Monako, Asvel

Italija: Armani, Virtus Bolonja (preko Evrokupa)

Izrael: Makabi

Litvanija: Žalgiris

ABA liga: Crvena zvezda

Specijalna pozivnica: Partizan, Valensija

Izraelski portal „Walla sport“ objavio spisak učesnika Evrokupa za narednu sezonu, a na njemu nema Valensije i Partizana.

S obzirom da su plasman u EK obezbedili na terenu, a nema ih među timovima učesnicima, može se zaključiti da je Evroliga odlučila da srpskom i španskom klubu uruči specijalnu hpozivnicu za elitno takmičenje.

Partizan će najjače klupsko evropsko takmičenje vratiti posle osam godina čekanja. Sa druge strane, Valensija se u društvo najboljih vraća posle jedne sezone pauze.

Ova odluka trebalo bi da bude ozvaničena na sastanku Borda Evrolige koji je zakazan za četvrtak 16. juna.

Učesnici Evrokupa u sezoni 2022/23: Budućnost. Cedevita Olimpija, Bursa, Huventud, Gran Kanarija, Burg, Hapoel Tel Aviv, London Lajons, Pariz, Prometej, Ulm, Hamburg, Promiteas, Trento, Lietkabelis, Vroclav, Ankara, Kluž, Venecija i Breša, prenosi Republika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare