„Svi koji odu u inostranstvo IMAĆE GARANTOVAN POSAO U KRAGUJEVCU kad se vrate“: Upravo je završen sastanak radnika Fijata u Vladi, evo šta je dogovoreno

Predstavnici sindikata i radnika Fijata preneli su novinarima, posle dvosatnog sastanka sa premijerkom Anom Brnabić u vladi, da je došlo do pomaka u razgovorima, jer će svi koji odu u inostranstvo da rade u drugim Fijatovim fabrikama imati garantovan posao na budućoj liniji za proizvodnju električnog modela u Kragujevcu, prenosi Blic.

Naveli su da je 500 radnika višak.

Očekuju da premijerka nastavi razgovore sa Stelantisom o visini otpremnina i da početkom nedelje ona dođe u Kragujevac.

Na sastanku je, prema njihovim rečima, dogovoren moratorijum odnosno prekid razgovora rukovodstva Fijata oko viška zaposlelnih do 20. juna.

Predstavnici zaposlenih rekli su da su svesni da su pregovori teški i da će za sada odložiti proteste.


Fijat za rad u Nemačkoj i Italiji nudi 1.000 i 1.500 evra. Fijat nudi radnicima da idu u četiri zemlje: Slovačku, Poljsku, Nemačku i Italiju, a radnici ne mogu da biraju u koju će zemlju i kada će da idu, već ako pristanu samo da čekaju da ih obaveste gde i kada idu, prenosi Tanjug.

Stelantis u Slovačkoj i Poljskoj nema nijednu fabriku u kojoj pravi električni model, u Poljskoj pravi pežo 308 koji je stariji od sadašnjeg modela u Kragujevacu fijata 500L.

U Fijatu u Kragujevcu radi oko 2.000 radnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare