VUČIĆ ODBRUSIO U BRATISLAVI: Nećemo uvesti sankcije!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je boravio u Bratislavi na Forumu „GLOBSEC 2022“.

– Tačno je da nismo uveli sankcije Rusiji, mi smo uvek imali podršku Rusije i Kine po pitanju našeg teritorijalnog integriteta. Ako uvedemo sankcije, izgubićemo podršku. Čak 77 odsto ljudi u Srbiji je potpuno protiv sankcija – rekao je Vučić juče na Forumu „GLOBSEC 2022“, prenosi Republika.

– Možete nametati svoju volju ljudima, ali to nije dobro. Sa narodom mora da se razgovara. Mi smo nastupili principijelno i uvek ćemo podržati teritorijalni integritet Ukrajine – kazao je i dodao:

– Ali se pitamo zašto svi oni koji se danas bore za teritorijalni integritet (Ukrajine) nisu govorili o tome 1999. godine – 

Na ponovljeno pitanje novinara, bio je jasan – Srbija neće biti deo rata u Ukrajini.

– Samo se stavite na naše mesto. Da li biste vi to učinili, jer ko je nama pomogao 1999. godine? Sada se koristi isti narativ. Neki su 1999. govorili da tako sprečavaju genocid, neki i danas govore da sprečavaju genocid – istakao je.

Na pitanje da li će i Srbija iskoristiti priliku, kao Ukrajina, Moldavija i Gruzija, da ubrza članstvo u Evropskoj Uniji, rekao je da je Srbija umorna od obećanja.

Vučić se na kraju obratio novinaru i rekao da nije trebalo da ga pozovu, jer on nije deo mejnstrim mišljenja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare