ZAHAROVA POTVRDILA: Stiže Lavrov u Srbiju

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doći u Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Ona je na brifingu za novinare rekla da će Lavrov razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Srbije, predsednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom, prenosi RIA Novosti.

On će imati niz sastanaka sa srpskim državnim vrhom, a očekuje se da se tokom susreta sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na stolu nađu sve goruće teme, od dešavanja u Ukrajini i pozicije Srbije prema ovoj krizi, preko situacije u regionu i ekonomske saradnje u svetlu sankcija koje je Zapad uveo Moskvi.

Ovo je prva poseta jednog visokog ruskog zvaničnika Srbiji od izbijanja ukrajinske krize i do nje dolazi u trenutku kada Evropska unija priprema najžešći paket sankcija, kojima se naša zemlja do sada, kao jedina u Evropi nije pridružila, a zbog čega trpi ogromne pritiske.

Dolazak Lavrova biće prilika i da se dodatno pojasne pozicije Moskve kada je reč o Kosovu i Metohiji, s obzirom na nedavne izjave ruskog predsednika Vladimira Putina i drugih predstavnika ruske države, koji su situaciju u Donbasu poredili sa južnom srpskom pokrajinom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare