Naručilac ubistva načelnika krim – policije u Prijedoru osuđen mesec dana ranije: Dugi pretukao mladića samo zato što je Bošnjak

Dalibor Railić zvani Dugi, koji je uhapšen zbog sumnje da je naručio ubistvo Radenka Bašića, načelnika kriminalističke policije PU Prijedor, samo mesec pre atentata osuđen je na šest meseci zatvora zbog brutalne tuče, saznaje Srpskainfo.

Railić je, zajedno sa V.V. i D.K, brutalno pretukao mladića Almira O. samo zbog toga što je Bošnjak, piše Srpskainfo, prenosi Blic.

Podsetimo, Railić je označen kao veoma opasna osoba, koja iza sebe ima više pravosnažnih presuda. Trenutno se nalazi u pritvoru koji mu je odredio Sud BiH zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem drogom.

Osim toga, MUP Srpske ga sumnjiči da je naručio ubistvo načelnika Bašića, kojeg je 21. marta hicem iz pištolja usmrtio Aleksandar Miljatović. Ubica je u međuvremenu uhapšen i određen mu je jednomesečni pritvor.

Presuda je izrečena 7. februara, pa se postavlja pitanje da li bi, da je odmah upućen na izdržavanje zatvorske kazne, došlo do ubistva Bašića.

Napad na Almira se desio 12. avgusta 2015. godine oko 3.30 ispred pekoteke „Kozara Pek“, na raskrsnici ulica Miloša Obrenović i Vuka Karadžića u Prijedoru.

– Dok je oštećeni P. A. u društvu sa svojim prijateljima ispred navedene pekoteke obedovao, V.V. mu se obratio rečima „Odakle si, jesi li ti balija?“ Kada je oštećeni potvrdno odgovorio, iznenada mu je prišao Railić i bez ikakvog stvarnog povoda zatvorenom pesnicom udario ga u predelu donje usne – navedeno je u presudi.

Između njih se tada postavio oštećeni O.A, sa namerom da spreči dalji fizički sukob.

– Potom je optuženi V.V. prišao oštećenom O.A. iza leđa te istog šakom udario u predeo ispod lopatice levog ramena od kojeg udarca je on pao na zemlju, nakon čega su ga svi optuženi udarali nogama i rukama po telu svesni da mogu teško povrediti mladića – pojašnjeno je u presudi.

Zbog toga su svi osuđeni na po šest meseci zatvora i moraju platiti po 200 maraka sudskog paušala.

Teške povrede 

Prilikom brutalnog napada oštećeni je zadobio veoma teške povrede.

– Naneli su mu povredu u vidu preloma čeone kosti s krvarenjem, nagnječenje kapaka levog oka s krvarenjem u vežnjači oka, nagnječenje u regiji grudi i prelom obe gornje vilične kosti s krvarenjem u viličnim sinusima – navedeno je u presudi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare