TUŽILAC SATIMA ČITAO PREDLOŽENE DOKAZE Sledeće suđenje 27. aprila, Dijana Hrkalović: Ne priznajem ništa i na suđenju NEĆU ĆUTATI

Dijana Hrkalović negirala je danas pred Specijalnim sudom krivično delo koje joj se stavlja na teret. Svoju krivicu negirali su i, takođe optuženi, Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Kako Blic prenosi, na današnjem suđenju uvodnu reč daće samo Tužilaštvo za orgnaizovani kriminal, a odbrana će svoju uvodnu reč dati na sledećem pretresu, na molbu branioca Dijane Hrkalović, advokata Vladimira Đukanovića. Sud je ovo prihvatio.

Zamenik tužioca pročitao je iz optužnice šta se Hrkalović, Šušnjiću i Milenkoviću stavlja na teret. Svo troje su se izjasnili da se neće braniti ćutanjem, već da će se braniti tokom postupka.

– Ne priznajem nijedno delo – rekla je Hrkalovićeva na prvom suđenju.

Šušnjićev branilac tražio je da se njegov klijent oslobodi čuvanja obaveze čuvanja podataka operativne obrade kako bi svoju odbranu mogao da iznese u celosti.

Branilac je rekao i da bi Šušnjićeva odbrana „mogla da utiče na prvookrivljenu Dijanu“.

Zamenik tužioca je rekao da ostaje kod svih dokaznih predloga i sve dokaze smatra da su od bitnog uticaja za ovaj slučaj.

Zamenik tužioca više od tri sata pred sudom čita dokaze koji su predloženi u ovom postupku.

Tužilac je čitao dokazne predloge, a na kraju mu je sudija za neke od njih postavljala pitanja na koje se detaljno izjašnjavao zašto su relevantni.

Nakon toga je Vladimir Đukanović, branilac Hrkalovićeve, prokomentarisao je neke dokaze koje je tužilac predložio i nije bio upućen da su to predlozi, „tako da je dobro što je odloženo“.

On je zatražio da se Hrkalovićevoj prilikom dolaska kod njega omogući duži boravak tokom razgovora o ročištu, budući da ona ima dozvolu da samo sat vremena dnevno provede van kuće.

Sudija je zatražila da advokat Milorada Šušnjića obrazloži zašto je važno da se on oslobodi obaveze od čuvanja podataka o operativnoj obradi. Nakon toga je suđenje završeno.

Sledeće ročište je zakazano za 27. april kada će odbrana iznositi uvodne reči.

Podsetimo, bivšoj državnoj sekretarki MUP u Specijalnom sudu danas je počelo suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Hrkalović je u sud došla pola sata pre početka suđenja, sama, sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora, koji joj je 31. marta određen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra.

Prethodno je u sud stigao i njen branilac, advokat Vladimir Djukanović.

Na optuženičkoj klupi sa Hrkalović naći će se još dvojica bivših policajaca koji se takođe brane sa slobode.

Hrkalovićeva je suđenje čekala vidno raspoložena, te se smejala sa svojim advokatom Đukanovićem.

U sud su stigli i, takođe, optuženi bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Šušnjić je do početka suđenja stajao u hodniku, nedaleko od Hrkalovićeve, sa svojim advokatom, ali međusobno nisu razgovarali. On je izgledao nervozno, dok se Hrkalovićeva opušteno smejala.

Ispod stola je nogom pokušavala da skriva zglob na kom nosi nanogicu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare