ŠOKANTNO! Bodiroga ZAGRMEO: ABA ligu drže agenti! To je veštačko takmičenje!

Legendarni košarkaš Dejan Bodiroga bez dlake na jeziku govorio je o aktuelnoj situaciji u ABA ligi.

U opširnom intervjuu koji je dao za hrvatski „Indeks“, a koji prenosi Kurir, Bodiroga je pričao o svojoj blistavoj karijeri, ali i dešavanjima u evropskoj i regionalnoj košarci.

Bodiroga je otkrio svoj stav o ABA ligi:

O ABA ligi imam svoje mišljenje od samog početka i ne mislim da je ona dobra stvar za region. Kad si šampion ABA lige, čega si zapravo šampion? Nisi šampion države. ABA liga je veštačka stvar. Kada je oformljena, ta liga je bila zamišljena da bude neka vrsta bivše jugoslovenske lige koja je uvek bila među najjačima u Evropi, ali nikad nije dala rezultat koji je trebala da da“, kaže proslavljeni as i dodaje:

Pričam o stvaranju mladih igrača u klubovima i davanju šanse tim klincima, što je uvek bio glavni adut klubova na ovim prostorima. ABA liga se pretvorila u gomilanje stranaca, nemanje jasne vizije u nekim projektima, gašenje nekih jakih centara koji su bili sinonim za košarku„.

Bodiroga ističe da regionalnom ligom upravljaju menadžeri. 

ABA liga je praktično u rukama agenata koji je koriste kao platformu za plasiranje svojih igrača u Evropu ili NBA ligu. Klubovi su izgubili identitet i nemaju strategiju. Pre nekoliko godina sam rekao da je puno važnije da svaka država ima svoju ligu nego da se igra ABA liga i danas stojim iza toga.“

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare