NOVAK DONEO ODLUKU DA SE VAKCINIŠE?!

Mnogi svetski mediji preneli su da se Novak Đoković prijavio za turnir u Indijan Velsu i da se nalazi na preliminarnom spisku igrača koji će se od 7. do 20. marta boriti za titulu na mastersu u Kaliforniji. To znači da će još uvek najbolji teniser sveta morati uskoro da primi vakcinu protiv koronavirusa, bez koje niko ne može da uđe na teritoriju SAD.

Prema važećim propisima u Americi, da bi se Đoković smatrao potpuno vakcinisanim, potrebno je da prođe minimum 14 dana nakon vakcine koja se daje u jednoj dozi, a pod pretpostavkom da se nije već vakcinisao po povratku iz Australije, gde mu je otkazana viza i zabranjeno učešće na Australijan openu, prenosi Republika.

Ukoliko dosad nije vakcinisan, Novak bi mogao da učini to u Dubaiju tokom ATP turnira, na kom bi trebalo da učestvuje od 21. do 26. februara. Inače, Ujedinjeni Arapski Emirati su poznati u svetu kao zemlja sa najvećom stopom vakcinisanih građana, te bi Đoković mogao samo da upotpuni tu statistiku.

Danijel Mikš, koji je pisao Novakovu biografiju, nedavno je otkrio da će se Đoković sigurno vakcinisati posle deportacije iz Australije.

– Kako sam čuo iz njegovog okruženja, mislim da će se Novak vakcinisati. Moguće je da je tome doprinelo i finale Australijan opena i da je Nadalova 21. grend slem titula naterala Đokovića da prelomi i prihvati vakcinu – istakao je Mikš.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare