VUČIĆ PRIMIO TREĆU DOZU Predsednik Srbije: Pozivam ljude da se vakcinišu /VIDEO/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas treću (buster) dozu „Sinofarm“ vakcine protiv korona virusa i istakao da je država pogrešila što je besplatno u bolnicala lečila i vakcinisane i nevakcinisane.

Vučić je treću dozu vakcine primio u 11 sati, na vakcinalnom punktu u Hali 7, Beogradskog sajma.

Dok je davao lične podatke, predsednik se raspitivao o tome da li zaposlenima na punktu za vakcinaciju nešto nedostaje.

Predsednik je zaposlenim radnicama na vakcinalnom punktu na sajmu poklonio cveće.

Nakon vakcinacije predsednik je istakao da je nije ni osetio ubod igle i da se do sada nije zarazio, ali i da jeste sigurno bi preživeo.

Kako je rekao, i sam snosio deo odgovornosti što država nije donosila rešenja u vezi sa vakcinacijom i borbom protiv korone na vreme.

-Verujem da smo mogli da donesemo odluku u skladu sa Ustavom da vakcinisane lečimo besplatno, a nevakcinisane da lečimo besplatno, ali samo u visini plaćenog zdravstvenog osiguranja. To bi bilo apsolutno fer. Ako imate u vidu da se svako zdravstveno osiguranje plaća 500-550 evra na godišnjem nivou, to je manje od jednog dana u bolnici. Pa da vidite kakvu žrtvu podnose naši lekari i država – naglasio je Vičić.

Predsednik je dodao da bismo sa takvom odlukom svakako imali bolje rezultate u vakcinacije, ali da je sada kasno sa tim rešenjem.

– Suviše smo se oslonili na odgovornost i savest ljudi – naglasio je Vučić.

Vučića je vakcinisala sestra Mirjana Novaković iz Doma zdravlja Savski venac koja je, kako kaže. do sada vakcinisala pola Vlade Srbije. 

Predsednik Srbije je prvu dozu kineske vakcine Sinofarm primio 6. aprila u Rudnoj glavi, kod Majdanpeka, a drugu dozu 27. aprila u Pukovcu kod Doljevca.

Predsednik je na Instagram profilu buducnostsrbijeav pozvao sve građane da se vakcinišu.

UDARNA VEST.rs (Blic/instagram)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare