FSS HITNO REAGOVAO ZBOG ŠAĆIRIJA, OVK SIMBOLA, I VELIKE ALBANIJE: Traži se OŠTRA kazna – odstranite ih iz fudbala!

Fudbalski savez Srbije reagovao je na dva odvojena međunarodna incidenta koja su se desila na duelima Švedske i tzv. Kosova, odnosno Švajcarske i Severne Irske, pa će tako na adresu FIFA uskoro stići i protestno pismo.

U pitanju je prvo incident koji se desio na meču Švedske i tzv. Kosova, na kom je bio istaknut transparent „Kosovo je Albanija“,kao i zastava Albanije, dok je nakon meča Švajcarska u fokusu bio Džerdan Šaćiri. Njemu je jedan navijač obukao jaknu sa simbolima OVK, što je zaista nedopustivo.

Povodom ovih incidenata na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo oglasio se generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović.

„Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije ‘OVK’ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole ‘Kosovo je Albanija’ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje ‘Velike Albanije'“, naveo je Šurbatović za sajt FSS i dodao:

„FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala“.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare