POČELO PRIJAVLJIVANJE PREKO TELEFONA ZA „3.000“ za vakcinisane građane

Svi vakcinisani građani od ponoći mogu da se prijave za državnu „nagradu“ od 3.000 dinara i telefonom, preko kontakt centra na broj 0800/100-302.

Ovaj poziv je besplatane, a građani će nakon poziva čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

Za pomoć mogu da se prijave svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Republike Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, odnosno koji su se prijavili za imunizaciju preko portala eUprava zaključno sa 31. majem 2021. godine i najmanje jednu dozu te vakcine prime zaključno sa 7. junom.

Elektronska prijava na sajtu Uprave za trezor – pmi.trezor.gov.rs počela je 1. juna, a u prvih 56 sati za ovu meru ekonomske podrške države prijavilo se skoro 900.000 ljudi.

Novac prvo penzionerima

Penzioneri, njih ukupno 1,7 miliona u Srbiji, ne treba da se prijavljuju za ovu vrstu novčane podrške, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

S druge strane, korisnici socijalne pomoći, kao i svi ostali građani, moraće da se prijave kako bi dobili nagradu od 3.000 dinara.

Rok za prijavu je 15. jun, a novac će biti uplaćen odmah nakon toga. Novac će prvo biti uplaćen penzionerima.

Kalendar isplata i prijava:

  • 15. jun – kraj prijave za 3.000 dinara za vakcinisane i početak isplate novca
  • Septembar – penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra
  • Novembar – isplata drugih 30 evra za sve kategorije građana

U junu će biti isplaćena i dodatna pomoć od 60 evra za sve nezaposlene koji su prijavljeni na biro (NSZ), a kojih ima oko pola miliona. Za ovu pomoć prijava nije potrebna, a novac će na računima biti 15. juna.

Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri će u novembru dobiti svojih 30 evra i tako doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i tako doći do ukupne cifre od 120 evra.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare