EKSPLOZIJA U FABRICI SLOBODA U ČAČKU: Radnici i građani evakuisani, nema povređenih! Policija još ne dozvoljava pristup

U čačanskoj fabrici namenske industrije „Sloboda“ jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali nema povređenih, a još nema informacija o uzrocima nesreće.

Detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta, a RTS prenosi da se situacija smiruje.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je da nema žrtava i povređenih. On je naveo da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a da su oko pola tri evakuisani i četvorica radnika koji su se sklonili u podrumske prostorije.

„Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodili u proizvodnim halama,“ rekao je Todorović.

Magacin se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije.

Sektor za vanredne situacije mobiliše ekipe za spasavanje i apeluje na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća, kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku.

Vatrogasno-spasilačke ekipe, sa devet pripadnika i tri vozila, kao i vatrogasna vozila fabrike „Sloboda“ sa deset radnika se nalaze ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije.

Policija još ne dozvoljava pristup fabrici namenske industrije „Sloboda“ u Čačku, gde je rano jutros došlo do serije detonacija, javlja reporter RTS-a.

Građani u blizini fabrike su evakuisani, a neki su proveli noć u podrumu.

Stanovnici kažu da se mogu videti tragovi eksplozije po automobilima, a na nekim kućama su popucala i stakla.

U „Slobodi“ je jutros nešto pre dva časa došlo do serije detonacija, ali nema povređenih.

Uzrok nesreće za sada nije poznat.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share

Preuzmite aplikaciju Get it on Google Play Download on the App Store

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare