NASTAVAK HAOSA U FSS! Izvršni odbor: Ups, nismo ni smeli da postavljamo Pantelića na čelo FSS, SVE NJEGOVE ODLUKE SU NIŠTAVE

Prilično buran dan u Fudbalskom savezu Srbije.

Nekoliko sati nakon što je FSS objavio kako je vršilac dužnosti predsednika Marko Pantelićsmenio još četiri člana Izvršnog odbora, ta odluka je proglašena ništavom, a smenjen je upravo Pantelić.

I to na način da je deset članova Izvršnog odbora koji su izglasali smenu utvrdilo kako su sami prekršili Zakon o sportu kada su Pantelića imenovali delegatom Skupštine, a i članom Izvršnog odbora, pa i zamenika predsednika krovne fudbalske organizacije u zemlji.

Stoga je Izvršni odbor u kom su Nenad Bjeković, Novica Tončev, Dragan Simović, Dragomir Lazović, Milan Karadžić, Dušan Mrakić, Marjan Rnić, Dragan Ilić, Branko Stojaković, Saša Bajčetić odlučio da su svi Pantelićevi potezi pravno ništavi.

Odnosno, na taj način dužnosti ipak nisu razrešeni Bjeković, Lazović, Mrakić, Rnić, Ilić, Stojaković i Bajčetić, na čije je pozicije Marko Pantelić postavio fudbalera Nikolu Petkovića, Jovana Teodosića, brata proslavljenog srpskog košarkaša Miloša, te široj javnosti nepoznate Jugoslava Jugovića, Davora Jevremovića i Zorana Lekića.

Stari članovi Izvršnog odbora su potom na mesto zamenika predsednika FSS, umesto Pantelića, izabrali Nenada Bjekovića.

– Utvrđuje se da je Odluka o izboru zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marka Pantelića koja je objavljena u službenom listu FSS ,,Fudbal“ broj: 17/2020 od dana 05.10.2020. godine, a doneta je od strane Izvršnog odbora FSS na 11. sednici Izvršnog odbora FSS dana 05.10.2020. godine ništava i da ne proizvodi pravno dejstvo, pošto je doneta suprotno pravnom pravilu iz člana 33. stav. 2 tačka 2) Zakona o sportu, piše u saopštenju na sajtu FS Srbije. 

Sve što je u prethodnom periodu činio Pantelić je bez pravnog osnova.

– Konstatuje se da su svi pojedinačni pravni akti (rešenja) doneti od Marka Pantelića kao zamenika predsednika FSS pravno ništavi i da ne proizvode pravno dejstvo, pošto su imenovanje Marka Pantelića na funkciju člana Izvršnog odbora FSS i izbor Marka Pantelića na funkciju zamenika predsednika FSS učinjeni bez pravnog osnova, takođe piše u saopštenju.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare