SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA DIVLJANJE U BETON HALI: Tvrde da nisu lomili i pravili incidente, tužilaštvo traži pritvor!

U Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušano desetoro okrivljenih koji se sumnjiče za nerede u „Beton hali“, nakon čega je tužilaštvo predložilo da im bude određen pritvor do 30 dana.

– Pred zamenikom javnog tužioca saslušani su U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P., V.J., F.M., N.R., I.Š. na okolnosti izvršenja krivicnog delog nasilničko ponašanje. Naime, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda dana 22.05.2021. godine, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u „Korteu“ pored ugostiteljskog objekta „Lafajet“ u Beton hali, okrivljeni su se izdvoji u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta, kojom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede – saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo.

Prilikom saslušanja pred zamenikom javnog tužioca svih deset okrivljenih su, kako se navodi, negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći u odbrani da su bili prisutnina proslavi i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio, ali da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, nakon čega je tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema svim okrivljenima Prvom osnovnom sudu u Beogradu, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene koji su zadobili povrede i na lica koja su zaposlena u objektu i koja su bila prisutna tom prilikom.

– U dokaznom postupku Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećena lica i svedoke ovog događaja, pribaviti i izvršiti uvid u video snimke bezbednosnih kamera sa ovog i okolnih objekata i eventualno narediti prepoznavanje okrivljenih, te će daljim proverama utvrditi da li su još neka lica učestvovala u ovom događaju, nakon čega će biti doneta odluka – saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Udarna vest.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare