Vučić na „Torlaku“: Prešli smo TRI MILIONA datih doza vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Institut za virusologiju i serume „Torlak“ i najavio nova ulaganja države i proširenje kapaciteta ovog Instituta.

– Želim sa građanima da podelim važnu informaciju. Mi smo upravo prešli tri miliona datih doza vakcina, preko milion i 800 hiljada onih koji su primili prvu dozu, preko milion i 200 hiljada revakcinisanih. Mislim da je za nas važno da ćemo za nekih petnaestak dana imati milion i 800 hiljada revakcinisanih ljudi, to je značajan rezultat. Verujem da ćemo moći da ubrzamo proces – rekao je predsednik i dodao:

– Važno je da smo danas bili u Torlaku svi zajedno, i želim da znate da smo mnogo novca uložili u Torlak, kupili mnogo novih mašina. Srećan sam što smo uspeli da spasemo Torlak – rekao je Vučić. 

Na početku obilaska Vučić je pogledao plan Instituta „Torlak“. Predsedniku je saopšteno da ovde trenutno radi 223 ljudi, a on je rekao da nije problem da se zaposli veći broj ljudi jer je to veoma važno za našu zemlju.

Predsednik je ovom prilikom uručiti i donaciju vakcina AstraZeneka za Republiku Srpsku, koje će preuzeti predsedsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Na institutu „Torlak“ pokrenuta je proizvodnja vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopštio je juče Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

Na Tviteru „Sputnjika V“ objavljeno je da se „Torlak“ pridružio snagama koje će svetu doneti više njihovih vakcina.

UDARNA VEST.rs(Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare