Branko Ružić se pravi Koštunica: Ministar sedeo sa “škaljarcima”, a sad tvrdi da NIJE ZNAO

Ministar tvrdi da je sporna slika na kojoj je u društvu „škaljarca” nastala na prvomajskom uranku u Obrenovcu.

Potpredsednik Vlade i ministar prosvete Branko Ružić, koji je, kao što se vidi na fotografiji koju je Objektiv ekskluzivno objavio, bio u društvu „škaljarca” Damira Hadžića (izrešetan prošle godine na Krfu), tvrdi u izjavi za naš list da tada nije znao sa kim sedi za stolom. Pretpostavlja se da je upravo zbog toga što je viđen u društvu „škaljarca”, profesor Vladimir Vuletić kazao Velji Nevolji (beogradski ogranak kavačkog klana): „Ružić je naš”, tako pravdajući ovog socijalistu.

– Objavljivanje takve naslovne strane, da nije opasno bilo bi smešno. Imajte u vidu da imam porodicu. Zaista nemam saznanja kao javna ličnost o svakom pojedincu koji sedi za stolom gde sam i ja. Ukoliko je za nekim raspisana poternica, objektivno je očekivati da takve individue ne budu na slobodi. Nemam predstavu o kom čoveku se radilo ni tada, a ni juče kada ste me pitali – poručuje Ružić.

MINISTAR U ZANIMLJIVOM DRUŠTVU

Kako ministar ističe, ova slika nastala je pre nekoliko godina u Obrenovcu. – Radilo se o Prvomajskom uranku u Obrenovcu pre tri-četiri godine, i sami ste konstatovali da je moj kolega, političar i predsednik Opštine Miroslav Čučković na fotografiji. Uveren sam da i on nema blagu predstavu o tome ko je dotična individua. Zamolio bih vas zaista da profesionalno pristupite svom poslu i da izbegnete kriminalizovanje javnih ličnosti. Kada bi sve javne ličnosti videle sve fotografije i strukturu onih sa kim su se slikali a da toga nisu ni svesni, verovatno bi to po vašim kriterijumima značilo da treba da dobiju pet-šest doživotnih robija – smatra Ružić. Na naše pitanje da li zna ko su drugi ljudi za stolom sa kojima se grlio, ministar odgovara diplomatski: – Neke poznajem, neke ne.


ZADUŽEN ZA LIKVIDACIJE

Biografija „škaljarca” Damira Hadžića bogata je kriminalnim aktivnostima. Rodom je iz Kokinog Broda, ali je kriminalnu karijeru započeo u Užicu. Prema obaveštajnim podacima, bio je pripadnik razbojničke grupe Pink Panteri i pljačkao je po Evropi. U kriminalnim poslovima povezao se sa ekipom Alana Kožara sa kojim je i ubijen na Krfu prošle godine, kao i sa škaljarskim klanom. Policija ga je povezivala i sa kriminalnom grupom koju vodi Filip Korać.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Objektiv.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare