Aplikacija Skaj omiljena među kriminalcima u Srbiji?

Hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koja je optužena za ubistva, mučenja, otmice i brojna druga krivična dela, pokrenulo je pitanje o načinima komunikacije među članovima ove grupe sa saradnicima i tako u centar zbivanja stavilo aplikaciju „Sky“ (Skaj) koja je poslednjih godina omiljena među kriminalcima. Aplikacija je legalna i dostupna je u 160 država sveta, kao i u Srbiji i Crnoj Gori.
Aplikacija „Skaj“ je komunikacioni kanal koji je „nemoguća misija“ za hakere i čelni ljudi na sajtu „Skaja“ nude milion dolara onome ko uspe da probije njihov specijalni sistem zaštite. 
„Skaj“ predstavlja osnovnu platforma za razmenu informacija među kriminalcima o oružju, razmeni droge, pa čak i slanje snimaka zločina i dogovore za izvršenje najgorih krivičnih dela, cilj aplikacije „Skaj“ je zaštita podataka korisnika na internetu gde je inače privatnost gotovo nepostojeća. 

Aplikacija ne može biti instalirana na bilo kom telefonu, već postoji određen broj modela Ajfon, Gugl i Blekberi telefona koji tehnički podržavaju aplikaciju. „Skaj“ nije dostupna u regularnim prodavnicama aplikacija, takođe ne postoji server gde se poruke i sačuvani podaci korisnika čuvaju.
Kompanija ima prodavnicu gde se licenca može kupiti na tri meseca, šest meseci ili godinu dana, kao i mogućnost kupovine ili iznajmljivanja uređaja sa instaliranom aplikacijom . U zavisnosti od modela telefona i dužine pretplate cene za korišćenje ove aplikacije kreću se od 600 do 2.200 evra!

UDARNA VEST.rs (Izvor:Blic.rs)

Share
guest
1 Komentar
Stari
Novi Glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare