Komorska ostrva ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu

Kako Objektiv.rs prenosi zvanična Nota dostavljena Ambasadi Srbije raskrinkala sve laži Albanaca. U daljem tekstu možete pročitati zvaničnu Notu Ministarstva spoljnih poslova Komorskih ostrva upućenu Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju.

„Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Komorskih ostrva izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom.

Ministarstvo obaveštava ambasadu da stav Komorskih ostrva po ovom pitanju ostaje nepromenjen.

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Komorskih ostrva zahvaljuje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju na ljubaznoj saradnji i koristi i ovu priliku da joj ponovi izraze svog izuzetnog uvažavanja”,

Komorska Ostrva Kosovo su priznala 19.5.2009 godine, kao 59. država u svetu koja je to učinila.Međutim, to priznanje je povučeno je 7.11.2018. godine, kako je objavio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, i taj stav Komorskih ostrva je, kao što se može videti iz navedene note, ostao nepromenjen.

Izvor:Objektiv.rs

Udarna vest.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare