Dragan Stojković Piksi je novi selektor Srbije!

Kako Kurir.rs prenosi Dragan Stojković Piksi novi je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Više nema bilo kakve dileme, stigao je papir iz Kine o raskidu ugovora sa klubom Gvangdžou R&F i peta Zvezdina zvezda više nema bilo kakvih prepreka da sedne na klupu „orlova“.

Finansijski detalji dvogodišnjeg ugovora između Dragana Stojkovića i FS Srbije još nisu poznati javnosti. Proteklih nedelja se spekulisalo o tome da će Piksi po sezoni zarađivati 600.000 evra, ukupno 1.200.000 za dve godine. Ukoliko se reprezentacija plasira na SP u Kataru, Stojković će kao premiju dobiti još 1.000.000 evra.

Prema pisanju Kurir.rs, Dragan Stojković se odrekao prilično novca od strane ugovora koji je imao sa Kinezima, radi se o sumi oko 2.000.000 evra, jer je imao ugovor do decembra 2021. godine.

Kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković izabraće stručni štab, a već sada je izvesno da bi tu trebalo da bude mesta za njegove nekadašnje saradnike koji su ga pratili u Japanu i Kini – Žarka Đurovića, Slobodana Marovića, Bratislava Živkovića i Marka Perovića. Mesto u stručnom delu FSS moraće i da se nađe za Stevana Stojanovića, bliskog Stojkovićevog prijatelja i čoveka od poverenja.

Fudbalska reprezentacija Srbije kvalifikacije za Mundijal u Kataru počinje 24. marta utakmicom protiv Republike Irske u Beogradu. Tri dana kasnije Orlovi će biti ponovo domaćini, ovoga puta Portugalu. A poslednji meč u martovskom ciklusu kvalifikacija Srbija će igrati u Azerbejdžanu 30. marta.

Izvor:Kurir.rs

Udarna vest.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare