Osvežavajući puslica rolat sa mentom i jagodama: Letnja fantazija na tanjiru

Puslica rolat sa filom od mente i jagodama

Sastojci:

Za koru (puslica):

  • 4 belanca
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 kašičica gustina
  • 1 kašičica sirćeta

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g maskarpone sira (ili neutralnog krem sira)
  • 2 kašike šećera u prahu
  • par kapi ekstrakta mente ili sitno seckani sveži listići nane
  • 200 g jagoda (isečenih)

Priprema:

  1. Puslica kora:
    • Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu penasta.
    • Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete sjajan i čvrst šne.
    • Na kraju dodajte gustin i sirće, lagano umutite.
    • Smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje u pravougaonik.
    • Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150°C oko 25–30 minuta, dok kora ne postane čvrsta, ali ne sme da potamni.
    • Kad se ohladi, pažljivo je prevrnite na čist papir za pečenje i skinite stari papir.
  2. Fil:
    • Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
    • Umešajte maskarpone i ekstrakt mente (ili sitno seckanu nanu).
    • Dodajte iseckane jagode i sve lagano sjedinite.
  3. Formiranje rolata:
    • Premažite ohlađenu koru filom.
    • Pažljivo uvijte u rolat pomoću papira, zatim stavite u frižider na minimum 2 sata da se stegne.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare