Pržena piletina i tikvice za lagani ručak
Jednostavan i zdrav obrok koji se brzo priprema – idealan za lagani letnji ručak!
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 2 veće tikvice
- 2 čena belog luka
- Maslinovo ulje
- So, biber, suvi začin po ukusu
- Kašičica limunovog soka (opciono)
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
- Piletinu isecite na tanke šnicle ili trakice, začinite solju, biberom i po želji suvim začinom.
- Tikvice operite i isecite na kolutove ili polumeseca.
- Na malo maslinovog ulja propržite piletinu dok ne porumeni i ne bude potpuno pečena. Izvadite je sa strane.
- U istoj tavi dodajte tikvice i propržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
- Dodajte sitno seckani beli luk, vratite piletinu u tiganj, promešajte i po želji dodajte limunov sok.
- Sve pospite seckanim peršunom i odmah poslužite.
UDARNA VEST.rs