Lagani letnji ručak: Pržena piletina sa tikvicama na maslinovom ulju

Pržena piletina i tikvice za lagani ručak

Jednostavan i zdrav obrok koji se brzo priprema – idealan za lagani letnji ručak!

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 2 veće tikvice
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • So, biber, suvi začin po ukusu
  • Kašičica limunovog soka (opciono)
  • Svež peršun za dekoraciju

Priprema:

  1. Piletinu isecite na tanke šnicle ili trakice, začinite solju, biberom i po želji suvim začinom.
  2. Tikvice operite i isecite na kolutove ili polumeseca.
  3. Na malo maslinovog ulja propržite piletinu dok ne porumeni i ne bude potpuno pečena. Izvadite je sa strane.
  4. U istoj tavi dodajte tikvice i propržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
  5. Dodajte sitno seckani beli luk, vratite piletinu u tiganj, promešajte i po želji dodajte limunov sok.
  6. Sve pospite seckanim peršunom i odmah poslužite.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare