SAZNAJEMO! DONETA ODLUKA O MILORADU ULEMEKU LEGIJI: Evo da li se najpoznatiji osuđenik seli iz Alkatraza

Bivši komnadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija (55), koji služi kaznu od 40 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli, ostaće još dve godine u najstrože čuvanom delu tog zatvora, takozvanom Alkatrazu.

– Viši sud u Beogradu, i to predsednik suda, doneo je rešenje kojim se prema osuđenom Miloradu Ulemeku produžava izdržavanja kazne zatvora u posebnom odeljenjiu za izdržavanje kazne za krivična dela organizovanog kriminala.Izdržavanje kazne u ovom režimu, po ovom rešenju, može trajati najduže dve godine. Protiv ovoga je dozvoljena žalba predsedniku Apelacionog sud u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja, s tim što žalba ne odlaže izvršenje – potvrđeno je za Kurir iz Višeg suda u Beogradu.

Ulemek je, podsetimo, osuđen na četiri maksimalne kazne od po 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Đinđića, krivičnih dela zemunskog klana, četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.

On je, podsetimo, u pritvoru od 2004, a u „Alkatrazu“ u kom važe posebno stroge mere nalazi se od 2010. godine. Kako je Kurir pisao, on je bio prvi stanovnik ovog „zatvora u zatvoru“.

– Na svake dve godine, odluka o tome da li je ispunio „uslove“ da bude prebačen u neki od „slobodnijih“ paviljona Zabele se preispituje.Na svaku, kojom je Ulemeku Viši sud produžio meru boravka u najstrožem režimu, on se žalio Apelacionom sudu, ali su žalbe uvek odbijene – podseća sagovornik Kurira.

Inače, zbog toga što u ovom delu zatvora Zabela osuđenici nemaju pravo na ljubavnu sobu i bračne posete, Legija je prošle godine stupio u štrajk glađu, ali ga je ubrzo i prekinu.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare