Aleksandar Šapić oštro kritikovao ministra Vesića

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kritikovao je tokom današnje konferenciji za medije ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, rekavši da „Vesić treba da se obrati SNS ako ima neki problem“.

On je rekao da je bilo nekih nedoumica oko toga ko je finansijer projekta i da je prethodnih dana slušao da je nešto prebačeno na Republiku.

Šapić je rekao da je Vlada Srbije finansijer „Malog metroa“ od početka projekta, a da je tokom privremene uprave Beogradom data saglasnost Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture za uklanjanje drumske saobraćajnice, tramvajskih koloseka, optičke veze, sistema za nadzor saobraćaja, javnog osvetljenja i tramvajske kontakte mreže, kao i za pribavljanje svih neophodnih dozvola o uklanjanju starog savskog mosta.

– To je jedino što smo mi njima dali, jer to je njihov deo posla. Ništa nismo prebacivali – rekao je Šapić.

On je rekao i da je u medijima naklonjenim opoziciji čuo teze predsednika CLS-a Nikole Jovanovića, za koga tvrdi da je na platnom spisku ministra Vesića, da svi kapitalni projekti koji u Beogradu treba da se urade pređu na republičko finansiranje. Šapić je naveo i da on nema svoje novinare, ni analitičare.

– Ja da plaćam neću. Ja nemam BIRN koji pomažem i finansiram da bi vodio moje bitke, što unutar stranke, što van stranke. Ja nemam vezu u opozicionim medijima – rekao je Šapić.

On je naveo i da je budžet Srbije oko 70 milijardi evra, dok je budžet glavnog grada 1,5 milijardi evra ili dva odsto, a da Beograd u BDP Srbije učestvuje sa oko 45 odsto.

„Da je do Vesićeve sposobnosti…“

Naglasio je i da se iz kase lokalnih samouprava u budžet Srbije mnogo manje novca sliva nego iz Beograda.

– Tako da taj novac Vlada i Srbija nemaju zato što je Vesić mnogo sposoban i što je Vesić obezbedio pare. Da je do Vesićeve sposobnosti, onda bi verovatno Republika Srbija bila u stanju u kojem je ostavio košarkaški klub Zvezdu i fudbalski klub Crvenu Zvezdu– rekao je Šapić.

Šapić je rekao da stari nemački most 80 godina bio bez građevinske dozvole, nelegalno i da niko nije ni pomislio da treba da ga legalizuje.

– Zašto je Ministarstvo građevine pre mesec dana most koji treba da se ruši upisalo u katastar, pitajte njih. Zašto upisujete u katastar nešto što znamo da će da se ruši? – upitao je Šapić.

On je rekao i da ga je za prvog čoveka prestonice predložila SNS i da joj je na tome zahvalan.

– Ukoliko (Goran Vesić) ima bilo koji problem s tim što danas nije ovde, nek se obrati Srpskoj naprednoj stranci, jer mene je Srpska napredna stranka prvo pozvala da dođem. Srpska napredna stranka je znala da ako ja dođem da njega neće biti. Mogla je da bira. Srpska napredna stranka je mene postavila za potpredsednika, nikoga nisam molio da me postavlja – rekao je Šapić.

On je dodao da mu je mesto potpredsednika SNS najpre ponudio nekadašnji predsednik stranke Aleksandar Vučić i da mu je to bila izuzetna čast i da je zato prihvatio. Dodao je da je on ulaskom u SNS ugasio svoju stranku za koju je rekao da je bila jača od mnogih stranaka koje su partnerske stranke SNS.

– Ja sam svoju ugasio. I podneo veliku žrtvu. Zašto? Zato što sam verovao u politiku SNS, verujem u nju danas. Ja sam jedini funkcioner koji je u manje od dva meseca obišao 50 gradova – rekao je Šapić.

Nikola Jovanović najavio je posle Šapićeve konferencije za novinare da će ga tužiti, jer ga je kako je rekao, vređao i optužio da prima novac za kritiku gradske vlasti. On je rekao i da time želi da stane na put, kako tvrdi, „štetnom delovanju Šapića“.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare