„I DALJE SAM ZARĐAO“ Novak na konferenciji pričao o MANAMA u igri: Brzina i dalje nije tu, kasnim na lopte…

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo londonskog Vimbldona, pošto je pobedio 277. igrača sveta Britanca Džejkoba Firnlija posle četiri seta, 6:3, 6:4, 5:7, 7:5.

Najbolji srpski teniser je na konfrenciji za medije posle meča prvo pričao o rivalu – 22-godišnjem Britancu.

Svaka čast njemu kako je odigrao meč, borio se, verovao je i kada je bio u minusu dva seta. Publiku je imao na svojoj strani, ali veoma je izazovno bilo, vetrovito, nisam mogao da nađem tempo. Uradio sam dovoljno u četvrtom da pobedim, a onda nakon toga da pojačam ritam i da zaključim meč„, rekao je Nole u jednom dahu.

Novinare je zanimalo da li se možda boji obnavljanje povrede?

Ne, ne, stvarno. Ali mislim da ima uticaja na moju kretnju. Brzina i dalje nije tu, kasnim na lopte. Što duže ostanem na turniru veće su šanse da će se moja kretnja pomeriti. I dalje sam zarđao u tom segmentu. Ne brinem se o obnavljanju povrede. Nemam vremena ni energije da mislim o tome, niti bi to bilo vredno„, rekao je Đoković.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Australijanca Alekseja Popirina.

Video sam da je pobedio u trileru od pet setova. Voli da igra servis+forhend. Imali smo sjajan meč u Australiji. Mislim da je popravio bekhend i kretanje. Postaje kompletan igrač. Visok. Ako servira dobro, teško je igrati protiv bilo koga na travi tako. Ključ će biti u tome da mu čitam dobro servise i da je isto tako dobro serviram. Očekujem težak izazov„, poručio je Nole.

NOVAK O MAREJU: Veliko poštovanje

Standarno, Novak je upitan o Endiju Mariju.

Kada sam ga upoznao, imao sam 12 godina, znam ga baš odavno. Nikada nismo blizu na turu, ali imamo veliko poštovanje jedan prema drugom, već godinama. Naše projekcije su prilično slične, nisu nam se karijere previše odaljavale, igrali smo na svim Grend slemovima finala, ali jeste uz Rodžera i Rafu imao veliki uticaj na moju karijeru. Ako je ovo njegov meč, veoma je tužno što nije mogao da završi onako kako želi. Ipak, biće uz brata, to je čak i emotivnije, želim mu sve najbolje na zatvaranju karijere. Ipak, ne bih se iznenadio da se ponovo vrati! Ta njegova upornost je nešto što bi trebalo da uči mlađe„, rekao je Đoković.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare