PIJAN DAVIO ŽENU I DROGIRAO SE PRED DECOM Nasilniku iz Virovitice socijalni rad oduzeo decu

Tridesetdvogodišnji B. J. iz Virovitice osuđen je na uslovnu kaznu zatvora zbog zlostavljanja svoja dva sina. U presudi se navodi da se nasilnički ponašao prema vanbračnoj supruzi pred maloletnim sinovima, a pred njima se skoro svakodnevno drogirao i konzumirao alkohol.

Suprugu je gurao po kući pred decom, vikao na nju da ima ljubavnika i bacao sve što mu dođe pod ruku dok je ona držala sina u naručju. Uhvatio ju je i za vrat i u nekoliko navrata davio i pred decom joj izvikivao oštre psovke.

U presudi se navodi da su deca zbog svega opisanog često plakala, a onda bi ih on odgurnuo i rekao da nema vremena za njih.

Socijalni rad oduzeo decu 

Navodi se i da oba dečaka boluju od hronične bolesti, koja zahteva stalne lekarske preglede, kontrole i terapiju. Umesto da se brine o njima, optuženi ih je ignorisao i nije vodio računa o njihovoj pravilnoj ishrani, već je sav novac potrošio na drogu i alkohol.

Zbog toga su deca bila prljava, neuredna i gladna, a često im je bilo i hladno. Zbog svega navedenog, Zavod za socijalni rad je obolele dečake odveo i smestio u hraniteljsku porodicu, a optuženi je prilikom predaje bio pijan.

Sud ga je osudio na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana, koju neće morati da izdržava ako u roku od tri godine ne počini novo krivično delo. Takođe, naređeno mu je da se odrekne zavisnosti od alkohola i droga, a ako odbije mogao bi da završi u zatvoru.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare