„NOVAKOV TIM JE ODRADIO IZUZETAN POSAO“: Francuski doktor je sve objasnio! U par rečenica je zapušio usta svim hejterima! 

Pojedinci nikada neće prestati sa sklapanjima raznoraznih teorima zavere kada je Đoković u pitanju, ali…

Već na startu ovogodišnjeg vimbldonskog turnira, pokazao je da se ipak nalazi u dobroj formi i da se očekuje da krene u pohod na osmi trofej najprestižnijeg turnira na planeti.

Novak Đoković je bez većih problema savladao češkog tenisera Vita Koprivu rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 6:2) čime je rasprišio sva nadanja hejtera da će njegovo učešće na terenima „Sveengleskog kluba“ biti kratkog vremenskog perioda.

Nakon navedenog meča, mnogobrojni hejteri Novaka Đokovića počeli su sa sklapanjima teorija zavere po kojima najbolji teniser u istoriji belog sporta uopšte nije ni operisam nakon povrede kolene, ali je nekadašnji doktor francuskog golf saveza Olivije Ruilon u razgovoru za francuski portal „20minuta“, razrešio sve dileme:

– Koleno je dobro reagovalo jer su drugi teniser sveta i njegov tim odradili posao kako treba. Pre svega u pravom ritmu. Rehabilitacija po vođstvom fizioterapeuta Klaudija Zimaglie počela je iste večeri posle operacije, rad na mišićima, kako ne bi došlo do gubitka snage. Potom malo po malo, trčanje, pa sve naprednije fizičke vežbe, pa je mogao da počne da trenira na vreme za Vimbldon – istakao je Ruilon i dodao:

– Nisam iznenađen. Izabrali su pravu intervenciju. Kada koleno više nije otečeno, vrlo brzo mogu da se nastave sportske aktivnosti. Već smo videli kako se sportisti oporavljaju deset dana posle intervencije, a posle tri nedelje postaju konkurentni. Ovo je predviđen period.

Francuski lekar je posebno napomenuo da podloga na Vimbldonu sasvim odgovara Đokoviću nakon povrede koju je doživeo:

– To je prilično fleksibilna površina s manje ograničenja na zglobove. Da je ovo bilo pre Ju-Es opena nisam siguran da bismo ga videli na terenu. Možda čak pije protivupalne lekove kako bi sprečio oticanje kolena posle treninga. U svakom slučaju, najverojatnije će mu biti potrebna krioterapija, odnosno terapija ledom.

Treba samo podsetiti da se Novak Đoković kroz svoju karijeru susretao i sa raznim teorijama zavere u kojima su hejteri sumnjali u njegove povrede, usled nepoverenja u način i vremenski period oporavka koji je uvek bio minimalan.

Novak Đoković je već saznao i ime narednog protivnika. Mladi Džejkob Firnli je ostvario iznenađujuću pobedu nad favorizovanim Alehandrom Morom Kanjasom iz Španije rezultatom 3:0 (7:5, 6:4, 7:6) čime je zakazao duel sa trenutno drugim igračem na ATP listi.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare