HOROR U SPLITU: Mladi čekali u redu da uđu u noćni klub kada je na njih pala STENA OD STAKLA! 

Na mestu događaja obavljen je uviđaj i prema do sada utvrđenom, zbog guranja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub, došlo je do pucanja staklene stene.

Jedna osoba je noćas teško povrđena zbog pada stakla ispred noćnog kluba u Splitu, a ukupno 22 njih je zatražilo lekarsku pomoć, saopštili su iz hrvatske policije. Teško povređena osoba je zadržana u bolnici dok su ostali, koji su lakše povređeni, pušteni nakon ukazane lekarske pomoći, prenosi Hina.

Kako se navodi u policijskom izveštaju, oko 00:15 sati primljena je prijava o padu stakla na Trgu Gaje Blata. Na mestu događaja obavljen je uviđaj i prema do sada utvrđenom, zbog guranja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub, došlo je do pucanja staklene stene.

– Na mestu događaja su bile sve dežurne službe. 22 osobe zatražile su lekarsku pomoć, od čega je jedna zadobila teške telesne povrede i zadržana je u bolnici. Ostale osobe su zadobile lakše povrede i pušteni su nakon lekarske obrade. Policijski službenici su osigurali mesto događaja do dolaska uviđajne ekipe. Na mestu događaja je obavljen uviđaj – saopštili su iz policije.

Index.hr prenosi da se rasprsnulo staklo na izlogu robne kuće, odmah pored ulaza u noćni klub Central u Splitu i da su veliki komadi stakla zasuli mlade koji su čekali u redu da uđu u noćni klub.

Šta raditi u slučaju posekotine od stakla?

U slučaju posekotine od stakla, važno je postupiti oprezno kako biste izbegli dodatne povrede i infekciju. Evo koraka koje treba preduzeti:

Zaustavite krvarenje: Stavite čistu krpu ili gazu preko posekotine i pritisnite da zaustavite krvarenje. Držite pritisak nekoliko minuta dok se krvarenje ne zaustavi.

Operite ranu: Operite ranu pod mlazom hladne vode kako biste uklonili prljavštinu i fragmente stakla. Nemojte trljati ranu, već nežno isperite vodom.

Obradite ranu: Ako je ranjeno područje malo, možete koristiti blagi sapun da ga očistite. Ako su u ranu ušli mali komadići stakla, možda ćete morati koristiti pincetu da ih pažljivo izvadite. Odmah nakon toga isperite ranu vodom.

Dezinfikujte ranu: Nakon što ste isprali ranu, nanesite dezinfekcijsko sredstvo kao što je jod ili alkohol na okolnu kožu, izbegavajući direktan kontakt s otvorenom ranom.

Prekrijte ranu: Nanesite sterilni flaster ili gazni zavoj preko rane kako biste je zaštitili od prljavštine i spoljnih uticaja. Redovno menjajte zavoj dok se rana ne zacele.

Potražite medicinsku pomoć: Ako je posekotina duboka, široka ili ako ne možete u potpunosti ukloniti fragmente stakla, trebali biste potražiti medicinsku pomoć. Lekar može proceniti potrebu za šavovima ili dodatnom medicinskom intervencijom.

Pazite na znakove infekcije: Pratite ranu na znakove infekcije kao što su crvenilo, otok, toplota ili gnoj. Ako primetite bilo koji od ovih simptoma, posavetujte se sa lekarom.

Važno je brzo reagovati i pažljivo tretirati posekotinu od stakla kako biste smanjili rizik od komplikacija i osigurali brži oporavak.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare